Trboveljski karateisti uspešno končali prvo polovico leta

V Karate klubu Trbovlje je v prvi polovici leta 2012 uspešno treniralo več kot 150 članov v šestih skupinah, ločenih po nivoju znanja. Cilj treniranja je, da trenirajoči pridobijo znanje in veselje do borilnih veščin oziroma karateja. Pod vodstvom glavnega trenerja in s tem tudi koordinatorja strokovnega dela v klubu, Mihe Kovačiča, so za odlične dosežke zaslužni še trenerji Borut Markošek, Maks Šmidhofer, Kristijan Ostojič in Jernej Simerl. Na pomoč jim priskoči vrsta vaditeljev iz vrst še aktivnih tekmovalcev.

V zadnjih petnajstih letih trboveljski karateisti sodijo v sam vrh slovenskega karateja. Tekmovalci se tudi iz mednarodnih borišč vedno vračajo z lepimi uspehi. V prvi polovici leta 2012 so nastopili na 18 tekmovanjih mednarodnega in državnega nivoja in ponovno dosegli izvrsten uspeh, saj so osvojili kar 72 medalj.

V klubsko zgodovino se bo s srebrnimi črkami zapisalo člansko državno prvenstvo v mesecu februarju, kjer so trije mladi trboveljčani poskrbeli za tri srebrne medalje v članski konkurenci, in sicer Patricija Bukovinski in Almin Salkič v katah ter Tea Lopan v športnih borbah. Kljub šele 18 letom sta Tea in Almin zastopala barve slovenske članske reprezentance na Balkanskem prvenstvu v karateju, ki je potekalo v Herceg Novem meseca marca. Da za prihodnost trboveljskega karateja ni potrebno skrbeti pa so poskrbeli mlajši tekmovalci, ki so osvajali medalje tako v Sloveniji kot izven naših meja.

V prvi polovici leta 2012 so v Karate klubu Trbovlje izvedli šest klubskih pokalnih tekmovanj. Na tekmah je svoje znanje in moči merilo v povprečju 87 članov kluba. Ta tekmovanja se izvajajo v klubu že vrsto let in kontinuirani uspehi trboveljskih karateistov kažejo pravilno usmeritev, saj trenirajoči pridobijo prve tekmovalne izkušnje ravno na teh tekmovanjih. Skupni zmagovalci po posameznih kategorijah so postali: Luka Hauptman, Simona Češarek, Marko Markuljevič, Tilen Medved, Matic Košak, Laura Božjak, Patricija Kočnar, Eva Krajšič in Luka Ferlin. 73 članov kluba je v mesecu juniju uspešno opravilo izpite za višje pasove. Udeležili so se tudi izobraževanj in seminarjev v okviru Karate Zveze Slovenije. Trenerja Miha Kovačič in Maks Šmidhofer sta v mesecu aprilu podaljšala trenersko licenco. Sodniških seminarjev in potrjevanj sodniških licenc sta se udeležila sodnika Aida Parič in Žiga Rozina.

Poleg treningov, tekmovanj ter ostalih aktivnostih so junija na Tratah izpeljali 7. »Klubski mega piknik« za člane organov kluba, trenerje, vaditelje, rekreativno skupino in povabljene goste. V sklopu otvoritve Mlade olimpijade v Trbovljah so se predstavili tudi karateisti in sicer Anamari Vran, Ana Nuša Detela, Laura Božjak, Nastja Vidrih, Matija Križnik, Husein Tahirovič, Tadej Kolander, Timotej Zupančič, Luka Ferlin, Luka Perc, Edin Dautovič in Blaž Hribovšek. 20. junija so organizirali zaključek vseh trenirajočih skupin ob koncu šolskega leta 2011/2012. Na tako imenovanem zaključku šolskega leta so se predstavile vse skupine, podeljene so bile medalje najuspešnejšim na klubskih pokalnih tekmah in priznanja za uspešno opravljene izpite. Ob koncu meseca junija je ob 20 letnici sodelovanja med Japonsko in Slovenijo ob Zbiljskem jezeru potekala prireditev Poletni dan Japonske. Na prireditvi so nastopali tudi izbrani tekmovalci Karate Zveze Slovenije, med njimi tudi član Karate kluba Trbovlje Almin Salkič.

Zaključila se je prva polovica leta 2012, katerega se bodo ljubitelji trboveljskega karateja še dolgo prijetno spominjali po uspešnih rezultatih naših tekmovalcev, po lepih dogodkih ter prijateljskih vezeh, ki so jih na novo stkali ali pa obstoječe še utrdili. Z veseljem pričakujejo drugo polovico leta, nova tekmovanja, pogojena tako z uspehi kot porazi, novi kraji doma in v tujini, nove dogodivščin in še in še. Torej veliko razlogov za nestrpnost.

Avtor članka in fotografij: Jernej Simerl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top