Trboveljski karateisti tudi med počitnicami ne mirujejo

Trboveljski karateisti so vedno v pogonu, tako, da tudi med počitnicami niso mirovali. Kljub temu, da v juliju ni bilo treningov, so na letnem bazenu izvajali vadbo »Spoznavanje karateja« za obiskovalce bazena.

V avgust pa so krenili s polno paro. Kljub ekstremno visokim temperaturam v začetku avgusta, se je na prvem treningu zbralo kar 20 članov Tekmovalne skupine. Novih moči so si v glavnem nabirali na trboveljski Trim stezi, Europarku, letnem bazenu in telovadnici Ivan Cankar. Na povabilo knjižničarke Ane, je Glavni trener v klubu Miha KOVAČIČ otrokom v Knjižnici Toneta Seliškarja predstavil poklic mojster karateja.

Kljub temu, da zaradi različnih razlogov skoraj vsako leto preneha z rednimi treningi in tekmovanji kakšen odličen tekmovalec, tega v trboveljskem klubu ne občutimo precej, saj jih nenehno zamenjujejo mlajši, ki uspešno korakajo po stopinjah starejših in mednarodno uveljavljenih klubskih prijateljev. Tako so se letos reprezentančnemu pogonu pridružili Blaž Hribovšek, Luka Ferlin, Luka Perc in Tadej Kolander. V avgustu so doživeli svoj krst na reprezentančnih pripravah. Sedaj pa bodo poskušali s svojo prizadevnostjo in rezultati prepričati reprezentančne trenerje, da jih izberejo za kakšno mednarodno uradno tekmovanje, evropsko ali svetovno prvenstvo.

V klubu se zavedajo, da je poleg vzorne organizacije, finančnih in prostorskih pogojev za delo in uspehe v veliki meri odvisno tudi dobro pedagoško in strokovno delo z mladimi. Glede na današnji čas, kjer je ponudba različnih športnih in kulturnih dejavnosti vse bolj pestra in kjer nekateri ponudniki izkoriščajo ves svoj potencial, da bi pridobili svoj krog uporabnikov bodo tudi v trboveljskem karate klubu pristopiti k še bolj inovativnim in izdelanim projektom. V začetku tega leta so začeli s projektom »TRBOVELJSKA KARATE ŠOLA«, v katerem so zbrali preko dvajset članov, ki jih veseli delo z mladimi. Vsak mesec so se izobraževali na internih seminarjih. Skupno so se zbrali od 23. do 25. Avgusta v Osilnici na Kolpi, kjer so izkoristili prijetno s koristnim.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top