Trboveljski karateisti so v Mariboru osvojili kar 16 medalj

V soboto, 20. oktobra, je v Mariboru potekal mednarodni karate turnir »Maribor open 2012«. Na turnirju je nastopilo 300 tekmovalcev iz 42 klubov iz 5 držav. Na tekmi so iz Trbovelj nastopili Nastja Vidrih, Mila Nedič, Laura Božjak, Anamari Vran, Laura Kmetič Jurečič, Ajša Duratovič, Ema Ržen, Ana Nuša Detela, Patricija Bukovinski, Tea Lopan, Ajdin Mujkanovič, Matija Križnik, Timotej Zupančič, Daniel Iuliano, Erik Teo Košmrlj, Edin Dautovič, Adis Bašič, Luka Grivec, Patrik Kušter, Ervin Salkič, Blaž Cestnik, Domen Zidar, Tomaž Kušter in Matic Škrbec. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Aljaž Vesenjak in Jernej Simerl. Vlogo sodnice je opravljala Aida Parič.

V katah posamezno so se na najnižjo stopničko zmagovalnega odra uvrstili Anamari Vran, Ema Ržen, Daniel Iuliano, Luka Grivec ter Patricija Bukovinski pri mladinkah. Kljub osvojeni medalji Patricija ni bila zadovoljna s svojim nastopom pri mladinkah, saj ji je nepazljivost pri izvedbi kate v polfinalu preprečila nastop v finalu. Nato je nastopila še v kategoriji članic, kjer je zadeve postavila na pravo mesto ter zanesljivo osvojila zlato medaljo. V katah ekipno je nastopilo pet trboveljskih ekip, ki so vse posegle po medaljah. Prijetno presenečenje so pripravile Laura Božjak, Ema Ržen in Nastja Vidrih, ki so nastopile v kategoriji, kjer so bile nasprotnice tudi tri leta starejše. Dekleta se niso ustrašile starejših nasprotnic in so zabeležile same zmage in se tako ob koncu veselile zlate medalje.

 

 

Nastopi v športnih borbah niso bili tako uspešni kot v katah. Bronaste medalje so v svojih kategorijah osvojili Ervin Salkič, Erik Teo Košmrlj in Edin Dautovič. Najboljšo pripravljenost je prikazala Tea Lopan, ki je izgubila šele v finalu članske kategorije in tako osvojila srebrno medaljo. Za zlato medaljo v ekipnem nastopu so po minimalni zmagi poskrbeli starejši dečki. Po končanem tekmovanju trenerji niso bili zadovoljni z nastopi večine tekmovalcev v športnih borbah, saj na treningih prikazujejo boljšo tehnično pripravljenost. Prav tako je bilo opazno pomanjkanje borbenosti, kar je pogoj za uspešen nastop v borbah. V nadaljevanju tekmovalne sezone bo za boljše rezultate potrebno dvigniti raven tehnične in taktične pripravljenosti, kar se pa lahko naredi le s trdim delom na samih treningih.

                                                          

Naslednji vikend čakajo reprezentančne kandidate priprave v Laškem, čez 14 dni pa se trboveljska ekipa odpravlja na mednarodni turnir v Črno Goro.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

Malčice:

3. mesto – Anamari VRAN

3. mesto – Ema RŽEN

Mlajši dečki:

3. mesto – Daniel IULIANO

3. mesto – Luka GRIVEC

Mladinke:

3. mesto – Patricija BUKOVINSKI

Članice:

1. mesto – Patricija BUKOVINSKI

KATE EKIPNO:

Mlajše deklice:
3. mesto – TRBOVLJE (DETELA, RŽEN, VRAN)

Mlajši dečki:
2. mesto – TRBOVLJE 1 (GRIVEC, IULIANO, KUŠTER)

3. mesto – TRBOVLJE 2 (CESTNIK, ŠKRBEC, ZIDAR)

Starejše deklice:
1. mesto – TRBOVLJE (BOŽJAK, RŽEN, VIDRIH)

Članice:

2. mesto – TRBOVLJE (DURATOVIČ, KMETIČ JUREČIČ, NEDIČ)

ŠPORTNE BORBE POSAMEZNO:

Mlajši dečki: – 35 kg:
3. mesto – Ervin SALKIČ

3. mesto – Erik Teo KOŠMRLJ

Starejši dečki: + 50 kg:
3. mesto – Edin DAUTOVIČ

Članice: – 60 kg:
2. mesto – Tea LOPAN KATE EKIPNO:

Mlajši dečki:
3. mesto – TRBOVLJE ( KOLANDER Tadej, KRIŽNIK Matija, TAHIROVIČ Husein)
Starejše deklice:
2. mesto – TRBOVLJE (JAGER Monika, KRAJŠIČ Eva, NEDIČ Mila)
Starejši dečki:
2. mesto – TRBOVLJE (FERLIN Luka, PERC Luka, REMETIČ Erik)
 

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Starejši dečki:
1. mesto – TRBOVLJE (DAUTOVIČ, MUJKANOVIČ, ZUPANČIČ)

                                                                                                          Jernej SIMERL

                                                                                                            Tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top