Trboveljski karateisti so čez vikend osvojili 16 medalj

Zakorakali smo v tretji mesec koledarskega leta, marec. Začela se bo pomlad in tudi v karate športu smo že kar globoko v tekmovalni sezoni. Tekmovanja se vrstijo kar ena za drugim. Izbor tekmovanj je z leti postal tako pester, da se vseh možnih tekmovanj skoraj ni več možno udeležiti. V trboveljskem klubu so v zadnjem obdobju kar precej okrepili svoje trenerske vrste, saj so se njim pridružili člani, ki so v preteklosti krojili tekmovalni uspeh trboveljskega karateja. Prvi vikend v marcu je že nekaj časa poln tekmovanj. Ker pa je glavna dejavnost Karate kluba Trbovlje nastopanje na tekmovanjih vseh nivojev, so se odločili, da se bodo letos odzvali kar trem povabilom klubov s katerimi dobro sodelujejo, Karate kluba Evropa iz Beograda, Karate kluba Virovitica ter Karate kluba Žalec.

V Beogradu je potekal 8. Mednarodni karate turnir »DECA EVROPE«. Turnirja so se Trboveljčani udeležili na osebno povabilo Liviusa BUNDE, ki je glavni organizator tega turnirja, obenem pa je selektor slovenske reprezentance v katah. Na turnirju je nastopilo 333 tekmovalcev iz Hrvaške, Romunije, Slovenije in Srbije. Trboveljski karate so v srbski prestolnici zastopali: Patricija KOČNAR, Adis BAŠIČ, Erik REMETIČ, Ervin SALKIČ, Husein TAHIROVIČ in Martin FORTE. Tekmovalce sta uspešno vodila Edin SALKIČ in Miha KOVAČIČ. Iz Beograda so se trboveljski karateisti vrnili s 5 zlatimi, 1 srebrno in 1 bronasto medaljo. Najuspešnejša sta bila Patricija in Husein s po 2 zlatima medaljama. Naši tekmovalci so bili v Beogradu nastanjeni pri družinah tekmovalcev Karate kluba EVROPE. S tem so vrnili uslugo našim tekmovalcem ter njihovim družinam, ki so gostili Beograjčane v času našega turnirja v mesecu decembru. V Karate klubu Trbovlje verjamejo, da bodo takšne zadeve še utrdile prijateljske vezi med kluboma.

 

Trboveljski tekmovalci in trenerji Virovitici.

Lansko leto so Trboveljčani prvič nastopili v Virovitici. Ker niso imeli izkušenj in informacij o kvaliteti tekmovanja, tam niso nastopili s svojimi najboljšimi tekmovalci. Vsi so izgubili že v začetnih kolih, tako da se niso niti približali tekmovalnemu odru. Letos so se v klubu odločili, da na 11. Tradicionalnem karate turnirju – »Virovitica open 2013« nastopijo s kombinacijo izkušenih ter mlajši perspektivnih tekmovalcev. Trenerji Bogdan SIMERL, Rok LOPAN in Almin SALKIĆ, ki je na turnirju tudi nastopil v kategoriji kat, so v Virovitico pospremili Matica KOŠAKA, Evo KRAJŠIČ, Moniko JAGER, Tadeja KOLANDRA, Luko PERCA in Blaža HRIBOVŠKA. Najprej je na tatami stopil najizkušenejši Almin. Kljub temu, da so Trboveljčani prispeli šele dobre pol ure pred začetkom tekmovanja in se Almin ni mogel primerno ogreti, je ta zbral dovolj moči, da je vse svoje nastope opravil korektno in rutinirano, tako da mu vsi nasprotniki niso niti približno mogli ogroziti končne zmage. Prva zlata medalja je bila velika spodbuda za naslednje tekmovalce. Poleg Almina sta tokrat bila nepremagljiva tudi Tadej in Blaž. Uspeh treh zlatih medalj je dopolnil tudi Luka z bronasto medaljo. Vsi, ki so nastopili v disciplini kat so svoj nastop opravili dobro, še posebej pa so bili trenerji zadovoljni z nastopom najmlajšega Matica, kateremu je bil to prvi nastop v tujini. Prav nič se ni ustrašil pomembnosti tekmovanja in svojih nasprotnikov. Kljub temu, da je izgubil že v prvem kolu, se že pozna delo Almina, ki je še kot aktivni tekmovalec v klubu prevzel delo z perspektivnimi mladimi tekmovalci v katah. Verjamemo, da bodo tako Matic kot ostali njegovi varovanci v prihodnje krojili sam vrh slovenskega karateja v disciplini kat. S štirimi osvojenimi medaljami so se Trboveljčani več kot dobro oddolžili za lanski nastop v Virovitici.

Najkasneje so v soboto iz Trbovelj odpotovali tisti, ki so nastopili na 11. Mednarodnem karate turnirju »POKAL ŽALCA 2013«, kjer je nastopilo nekaj več kot 300 tekmovalcev. Karate klub Trbovlje so na turnirju zastopali: Laura BOŽJAK, Ema RŽEN, Nastja VIDRIH, Domen ZIDAR, Patrik KUŠTER, Daniel IULIANO, Luka GRIVEC in Edin DAUTOVIČ. Vodila sta jih trenerja Katja SIMERL in Maks ŠMIDOHFER. Vlogo sodnice je opravljala Aida PARIČ. V katah posamezno sta bronasti medalji osvojila Patrik in Luka. V katah ekipno, kjer se njima je pridružil še Daniel, so naredili še korak višje na zmagovalnem odru ter tako končali s srebrno medaljo. Dekleta v sestavi Ema, Laura in Nastja so osvojile bronasto medaljo v katah ekipno. Klubsko čast v borbah je tokrat rešil Domen, ki je po dveh zmagah nato v finalu izgubil po sodniški odločitvi ter tako tekmovanje končal z osvojeno srebrno medaljo.

Trboveljska ekipa v Žalcu.

Zaključimo lahko, da je bil pretekli vikend zelo uspešen za trboveljske karateiste, saj so skupno osvojili kar 16 medalj.

REZULTATI »DECA EVROPE« – BEOGRAD:

KATE POSAMEZNO:
Deklice – letnik 2000 (II nivo):
1. mesto: Patricija KOČNAR
Deklice – letnik 2000 (absolutni nivo):
1. mesto: Patricija KOČNAR
Dečki – letnik 2000 (II nivo):
1. mesto: Husein TAHIROVIČ
Veterani (absolutni nivo):
3. mesto: Martin FORTE

KATE EKIPNO:

Dečki– letnik 1999 in 1998:
1. mesto: Erik REMETIČ, Adis BAŠIČ in Husein TAHIROVIČ

ŠPORTNE BORBE:

Dečki – letnik 2000 (+45 kg):
1. mesto: Husein TAHIROVIČ
Dečki – letnik 2001 (-45 kg):
2. mesto: Ervin SALKIČ

REZULTATI – »VIROVITICA OPEN 2013«:

KATE POSAMEZNO:

Člani.
1. mesto: Almin SALKIČ
BORBE POSAMEZNO:
Starejši dečki nad 57 kg:
1. mesto: Tadej KOLANDER
Mladinci do 55 kg:
1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
Kadeti do 52 kg:
3. mesto: Luka PERC

REZULTATI – »POKAL ŽALCA 2013«:

KATE POSAMEZNO:
Ml. dečki:
3. mesto: Patrik KUŠTER
St. dečki:
3. mesto: Luka GRIVEC

KATE EKIPNO:
St. dečki:
2. mesto: Luka GRIVEC, Daniel IULIANO, Patrik KUŠTER
St. deklice:
3. mesto: Laura BOŽJAK, Ema RŽEN, Nastja VIDRIH

BORBE POSAMEZNO:

Mlajši dečki do 35 kg:
2. mesto: Domen ZIDAR

 

Jernej SIMERL
Tajnik kluba

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top