Trboveljski karateisti so čez vikend na turnirjih v Črni Gori in Bohinju osvojili kar 12 medalj

V petek, 25. aprila, so se člani Karate kluba Trbovlje odpravili na pot proti daljni Črni Gori z namenom, da se udeležijo 10. Mednarodnega karate turnirja »Pljevlja open 2014«, ki je potekal v soboto. Tekmovanja se je udeležilo 640 tekmovalk in tekmovalcev iz 6 držav. Turnirja se trboveljski karateisti udeležujejo že vrsto let in so v tem času stkali zelo dobre prijateljske vezi z organizatorji, ki prihajajo iz Karate kluba Potoci Pljevlja.

 

Karate klub Trbovlje je zastopala mlada ekipa v sestavi Simona Češarek, Laura Božjak, Matic Košak, Ervin Salkič in Domen Zidar. Vodil jih je trener Bogdan Simerl. Na povabilo organizatorja je vlogo sodnice opravljala Aida Parič. Kljub svoji mladosti so Trboveljčani nastopili odlično. Razred zase sta bila Simona Češarek in Matic Košak v katah, ki sta vsak dosegla po štiri zanesljive zmage in tako osvojila zlati medalji, vsak v svoji starostni kategoriji. Stopničko pod vrhom se je ustavila Laura Božjak, ki je po zmagah v prvih krogih izgubila v finalu ter tako na koncu osvojila srebrno medaljo. Za četrto medaljo so poskrbeli Ervin, Domen in Matic v katah ekipno, ki so na koncu zasedli tretje mesto. V športnih borbah sta nastopila Ervin in Domen, kjer sta se pa oba poslovila v prvem krogu z minimalnim porazom 1:0. Trener je bil ob koncu tekmovalnega dne zelo zadovoljen z doseženimi rezultati, saj je vsem petim trboveljskim karateistom uspelo osvojiti medaljo. V nedeljo dopoldne so se naši karateisti poslovili od gostiteljev turnirja ter se odpeljali proti domu. Ustavili so se v Sarajevu, kjer so si ogledali glavno mesto Bosne in Hercegovine. Pot domov je bila dolga a je ob zadovoljstvu ob osvojenih medaljah minila hitreje.

 

V soboto, 26. aprila, je Shotokan karate klub Bohinj organiziral »Pokal Bohinja 2014«. Nastopilo je 240 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 klubov iz Hrvaške in Slovenije. Trboveljski karate so zastopali Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Tilen Medved, Patricija Kočnar, Kristina Masleša in Monika Jager. Vodil jih je trener Jernej Simerl. Pri malčkih je v dveh kategorijah nastopil Denis Šehič, ki je obakrat osvojil bronasto medaljo. Pri starejših dečkih, kjer je nastopilo 10 tekmovalcev, so se pomerili ostali trije Trboveljčani. Marko Markuljevič je zasedel drugo, Uroš Markuljevič tretje in Tilen Medved peto mesto. Fantje so nastopili tudi v katah ekipno, kjer so na koncu osvojili srebrno medaljo. Dekleta so nastopile pri kadetinjah. Zmagovalka kategorije je postala Monika Jager, tretje mesto je osvojila Patricija Kočnar, na nehvaležnem petem mestu pa je končala Kristina Masleša. Še za drugo zlato medaljo so poskrbela dekleta v katah ekipno. Po končanem tekmovanju je bilo prisotno zadovoljstvo tako pri tekmovalcih kot trenerju, saj so vsi osvojili medaljo. Na poti domov so se ustavili na Bledu ter si ogledali in poslikali naš turistični biser.

 

Da je bil vikend res pester je poskrbela borbena ekipa Tekmovalne skupine, ki se je pripravljala za nastop na mednarodnem turnirju »Euro cup 2014«, ki bo naslednjo soboto v Avstriji.

 

REZULTATI:

 

 

a.) 10. MT »PLJEVLJA OPEN 2014«; Pljevlja (Črna Gora), 26.4.2014:

 

KATE POSAMEZNO:

Letnik 2005 – deklice  – I. nivo:

1. mesto: Simona ČEŠAREK

Letnik 2002 – dečki – I. nivo:

1. mesto: Matic KOŠAK

Letnik 2002 – deklice – II. nivo:

2. mesto: Laura BOŽJAK

 

KATE EKIPNO:

Letnik 200-2001 – dečki:

3. mesto: KOŠAK Matic, SALKIČ Ervin in ZIDAR Domen

 

 

a.) MT »POKAL BOHINJA«; Bohinjska Bistrica, 26.4.2014:

 

KATE POSAMEZNO:

Dečki: 8 – 9 let – I. nivo:

3. mesto: Denis ŠEHIČ

Dečki: 8 – 9 let – absolutni nivo:

3. mesto: Denis ŠEHIČ

Dečki: 10 – 11 let – II. nivo:

2. mesto: Marko MARKULJEVIČ

3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

Kadetinje:

1. mesto: Monika JAGER

3. mesto: Patricija KOČNAR

 

KATE EKIPNO:

Dečki: 10 – 11 let:

2. mesto: MEDVED Tilen, MARKULJEVIČ Marko in Uroš

Kadetinje:

1. mesto: JAGER Monika, KOČNAR Patricija, MASLEŠA Kristina

 

 

 MEDIJI-11-14A-TRBOVELJČANI SO SI PO TEKMI V ČRNI GORI VSTAVILI NA BAŠČARŠIJI V SARAJEVU

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top