Trboveljski karateisti osvojili 9 medalj na 3. Pokalni tekmi KZS

V nedeljo, 24. novembra, se je v Kanalu ob Soči odvijala 3. Pokalna tekma v organizaciji Karate Zveze Slovenije za leto 2013. Nastopilo je 350 tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov.

Za Karate klub Trbovlje je nastopilo 17 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Laura Božjak, Patricija Kočnar, Monika Jager, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Matic Košak, Blaž Cestnik, Ervin Salkič, Domen Zidar, Husein Tahirovič, Tadej Kolander, Edin Dautovič, Adis Bašič, Luka Ferlin, Luka Perc in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Kristijan Ostojič, Edin Salkič in Glavni trener v klubu, Miha Kovačič. Žiga Rozina je na tekmi opravljal funkcijo sodnika.

V katah posamezno je Tadej Kolander med starejšimi dečki osvojil zlato medaljo. Zlati so bili tudi kadeti v ekipni konkurenci kat v sestavi Adis Bašič, Luka Ferlin in Luka Perc. Bronasta je bila še ekipa starejših dečkov v sestavi Blaž Cestnik, Tadej Kolander in Domen Zidar. V kategoriji malčkov je tretje mesto osvojil Marko Markuljevič. Prav tako je na tekmi premierno nastopila ekipa malčkov v sestavi Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič, ki so osvojili svojo prvo ekipno medaljo, in sicer bronasto. V športnih borbah so Trboveljčani osvojili štiri medalje. Tadej Kolander je zmagal in s tem zopet osvojil dvojček in prepričljivo slavil v skupnem seštevku pokalnih tekem za leto 2013 s petimi prvimi in enim drugim mestom v šestih nastopih na treh letošnjih pokalnih tekmah. Luka Ferlin je tokrat presenetil, saj je prvič nastopil v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in že takoj ugnal vso konkurenco. V kategoriji starejših dečkov do 40 kilogramov je bron osvojil Domen Zidar, prav tako bronasti pa je bil še Blaž Hribovšek v kategoriji mladincev do 61 kilogramov.

Trenerji so bili s prikazanim zadovoljni, vendar z nekoliko grenkim priokusom, da nekateri tekmovalci morejo in zmorejo več od prikazanega. V skupnem seštevku za Pokal Slovenije 2013 je Karate klub Trbovlje osvojil 5. mesto med 46 nastopajočimi klubi. Za ta uspeh so zaslužni vsi nastopajoči tekmovalci ter njihovi trenerji. Naslednji vikend bodo Trboveljčani namenili zaključnim pripravam za nastop na Državnem prvenstvu do 21 let, ki bo 8. decembra in 41. Mednarodnem turnirju 14. decembra v Trbovljah.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

St. dečki

1.mesto: Tadej KOLANDER

Malčki

3.mesto: Marko MARKULJEVIČ

KATE EKIPNO:

Kadeti:

1. mesto: BAŠIČ Adis, FERLIN Luka, PERC Luka

Malčki

3. mesto: MARKULJEVIČ Marko, MARKULJEVIČ Uroš, ŠEHIČ Denis

St. dečki:

3.mesto: CESTNIK Blaž, KOLANDER Tadej, ZIDAR Domen

ŠPORTNE BORBE:

St. dečki  nad 55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Kadeti do 57 kg:

1. mesto: Luka FERLIN

St. dečki  do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

Mladinci do 61 kg:

3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

3. pokalna karate tekma (5)

3. pokalna karate tekma (3)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top