Trboveljski karateisti osvojili 8 medalj na mednarodnem karate turnirju v Kranju

V soboto, 28. septembra, je v kranjski športni dvorani Planina potekal 14. Mednarodni karate turnir »KRANJ OPEN 2013«. Tekmovanja se je udeležilo 300 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav. Trboveljski klub so zastopali Patricija Bukovinski, Patrik Kušter, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Grivec, Tadej Kolander, Edin Dautovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Erik Remetič. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Jernej Simerl.

V katah sta nastopila Patricija in Patrik ter se oba uvrstila na zmagovalni oder. Patricija je med članicami osvojila bronasto medaljo, Patrik pa je pri mlajših dečkih stopil še stopničko višje in tako osvojil srebrno medaljo. Ostali so nastopili v športnih borbah, kjer so osvojili kar šest medalj. Prvo ime trboveljske ekipe je bil Tadej, ki je zabeležil štiri zanesljive zmage ter končal na najvišji stopnički zmagovalnega odra. O njegovi premoči govori podatek, da vsi njegovi nasprotniki niso dosegli niti ene točke. Tadej je nastopil tudi v starejši kategoriji kadetov, kjer je kot najmlajši tekmovalec v kategoriji zabeležili tri zmage ter en poraz, kar je na koncu zadostovalo za bronasto medaljo. V isti kategoriji si je drugo bronasto medaljo priboril Edin. Naš najmlajši borec Ervin je pri mlajših dečkih izgubil v finalu ter tako končal tekmovanje na drugem mestu. V najnižji težnostni kategoriji kadetov je bronasto medaljo osvojil Luka Ferlin. Nehvaležno peto mesto sta osvojila Domen in Luka Grivec. Za zadnjo trboveljsko medaljo na turnirju so poskrbeli kadeti v športnih borbah ekipno, ki so v sestavi Tadej Kolander, Luka Perc, Luka Ferlin in Erik Remetič stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Trenerja sta bila ob koncu tekmovanja zadovoljna s pristopom tekmovalcev ter osmimi osvojenimi medaljami. Že naslednji vikend bodo tekmovalci, ki so na širšem spisku kadetske reprezentance nastopili na Reki, kjer bo potekal mednarodni karate turnir »Croatia open«.

Prav tako v soboto je v Zbiljah potekal »Japonski dan ob Zbiljskem jezeru«. Karate zvezo Slovenije so predstavljali karateisti iz Karate kluba Kranj in Trbovelj: Janez Perhavec, Eva Šubic, Tjaša in Drago Ristič, Almin Salkić, Miha Kovačič in Sekretar KZS, Bogdan Simerl. Same prireditve se je udeležilo preko 20 slovenskih športnih in kulturnih društev ter več podjetij. V začetku je vse skupaj pozdravil japonski veleposlanik Šigemi Džomori. Takoj za njim so se na oder povzpeli slovenski karateisti, katere so ob koncu obiskovalci pozdravili z dolgim aplavzom.

REZULTATI TEKMOVANJA V KRANJU: 

KATE:
Dečki 10 in 11 let:

2. mesto: Patrik KUŠTER

Članice:

3. mesto: Patricija BUKOVINSKI

ŠPORTNE BORBE:
Dečki 12-13 let -35 kg:

2. mesto: Ervin SALKIČ

Dečki 12-13 let +55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Kadeti -52 kg:

3. mesto: Luka FERLIN

Kadeti +70 kg:

3. mesto: Edin DAUTOVIČ

3. mesto: Tadej KOLANDER

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Kadeti:

1. mesto: TRBOVLJE (Tadej K., Luka P., Luka F. in Erik R.)

Karate Kranj Open 2013 (4)

Karate Kranj Open 2013 (3)

Karate Kranj Open 2013 (2)

Karate Kranj Open 2013 (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top