Trboveljski gimnazijci odhajajo na evrazijski turnir v Istanbul

V času od 13.do 20. junija se bodo tri ekipe debatnega kluba Logos iz Gimanzije in ekonomske šole Trbovlje udeležile Eurasian Schools Debate Championship 2012 v Istanbulu.

Turčija bo drugo leto gostiteljica svetovnega srednješolskega prvenstva , zato si sodelujoči obetajo pripreditev na visokem organizacijskem nivoju in z močno konkurenco. Napovedane teme tekmovanja na katere se dijaki sedaj intenzivno pripravljajo so:

1. Ali mora država poskrbeti za univerzalno zdravstveno varstvo?

2. Ali bi morali po preteku petih let odstraniti oznako zaupnosti pri arhiviranih materialih, ki se tičejo državne varnosti?

3. Ali bi morali obdavčiti tiste, ki so po so pridobljeni izobrazbi svojo državo zapustili?

4. Ali bi morali dohodke od prenosov nogometnih tekem porazdeliti med vse nastopajoče v ligi?

Nadalje bodo v angleškem jeziku morale sodelujoče ekipe med seboj tekmovati tudi na štiri teme, ki niso v naprej znane in jih bodo tekmovalci dobili uro pred začetkom tekmovalne runde.

Turnirja se bodo udeležili Peter Adamič, Barbara Švagan, Kristina Rožanc, Neja Berger, Ajda Herman, Ajda Lisec, Anja Javorič, Rok Hafner, Kevin Korbar in Martin L. Štrovs.

Po prvem letu ponovnega zagona kluba so rezultati za Logos več kot spodbudni, saj je bila Logosova ekipa na BSDC v Bratislavi pred dvema mesecema najbolje uvrščen evropski klub.

Nove izkušnje in znanja pridobljena na mednarodnem turnirju v Istanbulu bodo trboveljskim gimnazijcem močno koristila pri nadaljnjem delu.

Da v Zasavju podjetja prepoznavajo pomen odličnosti v izobraževanju so tudi tokrat dokazala številna podjetja, med njimi Zavarovalnica Triglav, Občina Trbovlje in Hrastnik, TET, Domex, Rudis in mnogi drugi.

Avtor članka: Jakob Štrovs

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top