Trboveljski dijaki na predavanju in debati o sintezni biologiji

Dijaki GESŠ Trbovlje se že vrsto let vključujemo v številne mednarodne projekte na različnih področjih. Poleg vrste tekmovanj iz znanj in številnih športnih ter debatnih turnirjev nikakor ne zaostajamo niti na področju naravoslovnih ved.

V četrtek, 23. 1. 2014, se je avtobus naših dijakov odpravil na drugo okroglo mizo o sintezni biologiji “Nova generacija raziskovalcev ved o življenju”. Popoldne na Prvi gimnaziji Celje so preživeli ob predavanjih svetovno priznanih strokovnjakov farmacije, biokemije ipd., ki so jim predstavili biološka zdravila, njihovo uporabo, postopke izdelave in proces pridobivanja patenta. Celoten postopek lahko traja do 10 let in stane milijardo dolarjev. Sledila je tudi debata o možnosti obveznega cepljenja, na kateri je sodelovala tudi naša ekipa in prepričljivo zagovarjala svoja stališča.

V večernih urah so se vrnili polni pozitivnih vtisov in novih naravoslovnih znanj, ki jih bodo s pridom uporabljali tudi na naslednji okrogli mizi. Slikovno gradivo pa si lahko ogledate na spletni strani Medves.si.

GESS-sintezna-biologija (2)

GESS-sintezna-biologija (3)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top