Trboveljski debaterji drugi v Bratislavi

Med 3. in 7. aprilom 2014 je v Bratislavi potekalo mednarodno srednješolsko tekmovanje v debati, ki se ga je udeležilo 24 držav iz treh kontinentov. To je bil doslej največji turnir (4. zapored) v slovaški prestolnici, saj je tekmovalo preko 40 ekip.

Tekmovanja so se udeležile tudi tri ekipe dijakov iz GESŠ Trbovlje: Rok Hafner, Jaka Mlakar, Ajda Herman, Ana Štravs, Kevin Korbar, Ajda Lisec, Maša Mlinarič, Peter Adamič in Kristina Rožanc. Spopadli so se tudi z reprezentancami, ki so prišle vadit za svetovno prvenstvo in premagali slovaško, madžarsko in češko reprezentanco. V boju za preboj v četrtfinale je ena izmed ekip za malo izpadla, Slovenia – Logos C pa se je uvrstila med prvih osem, in sicer na peto mesto. Z zmagama v četrtfinalu in polfinalu so se zadnji dan spopadli v finalu. Nasproti so jim stali predstavniki svetovne ekipe iz Romunije in na koncu tudi zmagali. Tako so se najvišje od naših uvrstili Peter Adamič, Maša Mlinarič in Kristina Rožanc, in sicer na drugo mesto.

Za naše debaterje je to izjemen dosežek, saj so se na najtežjem in največjem tekmovanju do sedaj uvrstili najvišje, sam turnir pa je bil na visoki ravni, saj so se ga udeležili sodniki in trenerji najbolj priznanih ekip ter držav. V kategoriji posameznih govorcev se je med nekje 160-imi govorci mnogo naših uvrstilo med prvo petdeseterico, najboljši rezultat pa sta dosegla Peter Adamič na 8. in Kristina Rožanc na 13. mestu.
Tako se je četrta, in za nekatere zadnja Bratislava, vsem vtisnila v lep spomin, saj je turnir spremljalo ogromno čudovitih čustev. Srečanja s starimi prijatelji, ponovno spoznavanje bratislavskih ulic in spopadi z enkratnimi nasprotniki so naredili našo dobro staro Bratislavo znova nepozabno.

Več podrobnosti o tekmovanju, ki ga je vodila Geetha Creffield iz Singapurja, se nahaja na uradni strani in na FB–strani.

Čestitke vsem sodelujočim!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top