Trboveljski »BOBKI« na Mednarodnem Brainobrainfest 2021 – znanje, volja in nič nas ne ustavi!

Čeprav nas je leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, pa je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive. Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja, ki so ga imeli priložnost preizkusiti na Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto 9. januarja 2021. Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja pa naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo namreč kar okoli 25.000 iz 45 različnih držav. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini programa Brainobrain.

Za udeležbo na tekmovanju se je opogumilo tudi sedem otrok, ki obiskujejo program Brainobrain v Trbovljah. Šest jih je osvojilo srebrno odličje, za kar jim od srca čestitamo! Brainobrain center se je v Trbovljah vzpostavil leta 2017 pod okriljem ekipe IVIZa (Inštituta za raziskovanje in usposabljanje v vzgoji in izobraževanju), ki si prizadeva za razvoj in podporo kakovosti programov za otroke in strokovne delavce. Trenutno program v Trbovljah obiskuje 17 otrok, starih od 4 do 13 let.

Genialnost je v tebi, prebudi jo z Brainobrain

Program Brainobrain je med drugim namenjen spodbujanju enakomernega razvoja leve in desne polovice možganov. Obiskujejo ga otroci od 4. do 14. leta starosti, že najmlajši pa se tam naučijo izjemnih sposobnosti hitrega seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja večmestnih števil brez kakršnihkoli pripomočkov, poleg tega pa usvojijo tudi zelo pomembne veščine, kot so urjenje spomina, osredotočenost, kreativnost, vizualizacija, samozavest, vodstvene sposobnosti in razmišljanje izven okvirja. Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado »Best Kids Education Brand Award« za leto 2017.

Vabljeni!

V času epidemije naše izvajanje poteka na daljavo, preko platforme Zoom. Delo je zahtevno, tako za otroke, kot tudi za trenerje in starše. S skupnimi močmi dokazujemo, da tam kjer je volja, je tudi pot. Ob sprostitvi ukrepov pa bomo začeli z izvajanjem za novo skupino, za katero vpisi že potekajo! Pridružite se nam: kaja@brainobrain.si; 040 908 990.

 

Avtorici: Tea Grbič, vodja programa Brainobrain v Sloveniji in Kaja Klančišar, trenerka programa Brainobrain v Trbovljah

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top