Trboveljske košarkašice na prvi tekmi pometle s konkurenco

Po uspešnem začetku 2. SKL za ženske, ko so naše košarkarice prejšnji teden gostovale v Črnomlju in se domov vrnile s prvo člansko zmago, je v petek, 24. oktobra, sledila prva domača tekma, ki je bila odigrana v prenovljeni telovadnici OŠ Trbovlje.

Ekipa Felix Zasavje se je pomerila proti ekipi Rogaška in jo zanesljivo premagala. Naša dekleta, trenerji in gledalci smo se veselili zmage s končnim izidom 87 : 62. Zmaga pa je bila toliko slajša še zaradi vseh domačih gledalcev, ki so si prišli tekmo pogledati in naše košarkarice športno spodbujati. Le-teh smo namreč na tribuni našteli kar 200! Prepričani smo, da zmaga pred polnimi tribunami domačih navijačev, ki so z nasmehom in ponosom zaploskali našim igralkam za že 2. letošnjo zmago, predstavlja dodaten zagon in motivacijo za nadaljnje tekme.

Pri tem je vredno omeniti, da so se Zasavke borile od prve minute dalje in bile skozi celotno tekmo tudi v prednosti pred igralkami iz Rogaške Slatine. Gostujoča ekipa se je našim igralkam približala le v začetku drugega polčasa, ko je po dveh zaporednih trojkah gostov prišlo do izenačenja 40 : 40, a so naša dekleta že takoj, v naslednjem napadu, povedla.

Naslednja tekma naša dekleta čaka v gosteh, in sicer v soboto, 8. novembra, v Ljubljani, kjer se bodo naše igralke pomerile proti ekipi Ilirije. Za ekipo Felix Zasavje trenutno sledijo kar 3 gostovanja, naslednja domača tekma pa bo odigrana v soboto, 6. decembra, v športni dvorani Polaj. Takrat se bodo Zasavke pomerile proti ekipi iz Cerknice, ki so jo letos na pripravljalni tekmi že premagale za 2 točki. Glede na zelo dobro prikazano igro naših deklet verjamemo v nadaljnje odlične rezultate na tekmah in se že veselimo naslednje domače tekme, saj so zasavski navijači zopet pokazali, da so resnično najboljša in najbolj številčna publika v ženski košarki. Še enkrat se jim zahvaljujemo za tako številčen odziv in jih vabimo na naše nadaljnje tekme, na katerih jih zagotovo ne bomo razočarali.

Miha Bučalič, trener Felix Zasavje:

»Prva domača tekma v tej sezoni se je razpletla po naših željah. Dosegli smo prvo domačo zmago in to pred 200 gledalci. Igralke so odigrale dobro tekmo, dodatno pa nas je motivirala tudi publika, ki se je zbrala v lepem številu. S to zmago smo dokazali, da zmaga v prvem krogu nikakor ni bila slučaj. Verjamem, da bomo še naprej dobro igrali in da bodo naše tekme še naprej tako dobro obiskane.«

 

Felix Zasavje : KD Janina 78 : 62 (20:14, 20:19, 18:17, 23:12)

Strelke za Felix Zasavje: Nika Razgoršek 16, Špela Kosem 16, Manja Slapšak 15, Merisa Dautovič 13, Sara Jukič 10, Nika Lončar 3, Katja Potisek 3 in Mateja Izgoršek 2. 

SD Felix-Rogaska

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top