Trboveljske članice zmagale pred 210-imi domačimi gledalci

V petek, 5. decembra, je v telovadnici OŠ Trbovlje potekala članska tekma, za naše igralke skupno 6. v tej sezoni in 2. domača.

Prvič v tej sezoni so članske igralke Felix Zasavje domače občinstvo navdušile v petek, 24. oktobra, ko se je na domači tribuni, v prenovljeni telovadnici OŠ Trbovlje, zbralo kar 193 gledalcev. Takrat so se naše igralke pomerile proti ekipi iz Rogaške Slatine in jo premagale s končnim izidom 78 : 62. Prikazale so odlično igro, zmaga pa je bila še pika na i in tako so zasavski navijači tribuno zapustili zelo navdušeni.

Igralke so jim obljubljale, da jih ne bodo razočarale tudi na drugi domači tekmi, in tako je tudi bilo. 5. decembra so se namreč pomerile proti ekipi iz Cerknice in se na koncu tekme veselile nove zmage, s končnim izidom 50 : 39. Tako, kot pravi pregovor “Kolikor daješ, toliko dobiš,” pa v tem primeru zagotovo drži za najboljše navijače. V Zasavju nam namreč vedno znova in znova ostaja zvesta publika, ki naše igralke spodbuja, motivira in jim stoji ob strani na vseh domačih tekmah. Zopet smo presegli rekord v številu domačih gledalcev, teh se je tokrat zbralo kar 210. Zahvaljujemo se vsem mlajšim igralkam, staršem, sorodnikom in ostalim prijateljem športa, ki nas na tekmah podpirate. Veseli nas, da se je na tribuni zbralo lepo število deklet, ki trenirajo v Felixovih selekcijah ter deklet, ki obiskujejo košarkarsko šolo ŠD Felix. Še posebej pa se zahvaljujemo županji Trbovelj, Jasni Gabrič, ki je našim dekletom pokazala podporo z ogledom tekme ter spodbudnimi besedami med polčasom v domači garderobi.

felix

Sam potek tekme je bil zelo razburljiv in napet. Dekleta so poskrbela za precej izenačeno igro. Na domačem parketu so sicer prikazala precej slabšo igro, kot prejšnjič, vendar se je vse skupaj na koncu le srečno izteklo. Zasavke so nasprotnicam sicer dopustile, da so se jim nekajkrat nevarno približale, vendar pa nikakor niso dopustile, da bi jih rezultatsko prehitele. Vse od začetka do konca tekme so tako naše igralke držale prednost ter na koncu igralke Cerknice premagale za 11 točk. Tako so se veselile že 4. zmage v tej sezoni. Skupno imajo naša dekleta 4 zmage in 2 poraza in se trenutno nahajajo na 3. mestu na lestvici 2. SKL za ženske.

Na žalost pa se je na včerajšnji tekmi poškodovala igralka Manja Slapšak. Zaradi poškodbe kolena bo tako nekaj časa odsotna, vsi pa upamo na čim boljše rezultate izvidov in čim prejšnjo vrnitev nazaj na parket. Kar se tiče poškodb, se nas resnično drži smola, saj je to za člansko ekipo Felix Zasavje, ki v ligi tekmuje šele 2. sezono, že 5. poškodba. Naša klop je tako zaradi poškodb res kratka, kar se ne pozna le na tekmah, ampak tudi na treningih. Pri tolikih poškodbah je težko kvalitetno trenirati, saj se velikokrat dogaja, da je na treningih prisotnih manj kot 10 igralk, kar pa je tako za treniranje napada, kot tudi obrambe, skoraj nujno.

FELIX ZASAVJE : Cerknica 50 : 39 (11:8, 16:11, 12:12, 11:8)

Strelke za Felix Zasavje: Špela Kosem 15, Merisa Dautovič 12, Manja Slapšak 6, Katja Potisek 4, Sara Jukič 4, Nika Razgršek 3, Mateja Izgoršek 2, Anja Petelin 2 in Neva Matko 1

felix-cerknica-2

Danes pa je za mlajše pionirke potekala še prva tekma 4. kroga Mini pokala za dekleta, proti ekipi iz Slovenskih Konjic. Zasavke so bile za 3 točke boljše od nasprotnic in so se na koncu veselile nove zmage, s končnim izidom 50 : 47. Naj omenimo, da je šlo za prvo medsebojno pokalno tekmo, za preboj na finalni turnir pa bo potrebno medsebojno prednost ohraniti. Tekma je potekala na domačem parketu in sicer v telovadnici OŠ Trbovlje, ob 12. uri.

Dekleta so v tekmo vstopila precej neprepričljivo, kar so nasprotnice dobro izkoristile in do polovice 1. četrtine že povedle z 0 : 8. Nato so naše igralke nekako le vzpostavile ravnotežje v igri in pristopile bolj borbeno v obrambi, kar se jim je obrestovalo tudi v napadu. Nasprotnicam niso več dovolile lahkih košev in prva četrtina se je končala izenačeno – 8 : 8. Sledil je spet slabši začetek 2. četrtine za naše igralke, ki so najprej rezultatsko spet zaostale, so se ob koncu 2. četrtine zopet uspele približati igralkam Konjic. Tako so ob polčasu zaostajale zgolj za eno točko. Sledila je zopet napeta in izenačena 3. četrtina, na koncu pa smo v zadnji četrtini le obdržali manjšo prednost vse do konca. Zasavke so tako slavile zmago, čaka pa jih še pomembna povratna tekma, ki odloča o tem, katera od ekip (Felix Zasavje ali Konjice) se bo uvrstila nazaključni turnir najboljših 4 ekip v Sloveniji. Felix Zasavje tako na tekmo odhaja s 3 točkami prednosti.Povratna tekma bo odigrana v Slovenskih Konjicah, in sicer v soboto, 17. januarja, ob 11. uri, v športni dvorani Slovenske Konjice.

FELIX ZASAVJE : Konjice 50 : 47 (8:8, 13:14, 16:16, 13:9)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 17, Sara Haralovič 12, Neža Celestina 6, Lea Budimir 4, Ana Žujič 3, Ana Razpet 2, Maša Holešek 2, Eva Čop 2 in Semra Huremkič

Tekma starejših pionirk, ki bi morala biti odigrana v nedeljo, pa je prestavljena na ponedeljek, 8. decembra. Starejše pionirke Felix Zasavje se bodo tako ob 18.15 uri v telovadnici OŠ Trbovlje pomerile proti igralkam ekipe Athlete Celje. Vse športne navdušence vabimo k ogledu tekme, glasnemu navijanju in športnemu spodbujanju naših igralk.

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.709663889141782.1073741850.130238823750961&type=1″]

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top