Trboveljska NVO s potencialom

V četrtek, 15. 12. 2016 smo na srečanju nevladnih organizacij v Muzeju Hrastnik podpisali sporazum o sodelovanju z osmimi nevladnimi organizacijami iz zasavske regije, ki bodo krepile svoje kapacitete na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Katere so te organizacije?

V program NVO s potencialom se je prijavilo 11 nevladnih organizacij med katerimi je trenutno v program vključenih osem organizacij s katerimi smo podpisali sporazum o sodelovanju. Sporazum je zaveza tako nevladnih organizacij vključenih v program, kot ZLHT – Regionalnega centra NVO, da aktivno pristopimo k usposabljanju, s ciljem krepitve organizacij za njihovo rast in napredovanje ter nenazadnje k uspešnemu zadovoljevanju lokalnih potreb.

NVO s potencialom je tako nevladna organizacija, ki je pripravljena prispevati k razvoju lokalne skupnosti. Organizacija je aktivna, ima vizijo in ve kaj želi v prihodnosti doseči, ima idejo, kako to narediti, motivacijo, da prispeva k razvoju skupnosti, ima fokus pri zasledovanju cilja in kapacitete, da to uresniči. Med prijavljenimi NVO smo izbrali tiste, ki so pokazale pripravljenost na sodelovanje in izpolnjevale zastavljene pogoje.

V program NVO s potencialom so vključeni:

  • Društvo Marionetno gledališče Jurček
  • Društvo prijateljev mladine Trbovlje
  • Društvo Šula itd so.p.
  • Društvo za kakovost življenja Spiritual
  • Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje
  • Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija
  • Medobčinsko društvo invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji, socialno podjetje
  • Zavod za razvoj zavesti Družinsko gledališče Kolenc

Namen programa NVO s potencialom je izbranim nevladnim organizacijam v regiji omogočiti, da z našo pomočjo naredijo preboj na zadanem področju in podpora, da prispevajo h konkretnim spremembam v skupnosti. Izbranim NVO s potencialom bomo nudili različna brezplačna usposabljanja in mentorstvo z namenom, da bodo uspešna pri doseganju zastavljenih ciljev.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top