Trboveljčanom štirje naslovi državnih ekipnih prvakov za leto 2016

V nedeljo, 5. junija, je v športni dvorani na Polzeli potekalo Ekipno državno prvenstvo za vse starostne kategorije v katah in športnih borbah. Nastopilo je 113 ekip iz 30 klubov. Za ekipno državno prvenstvo je dovoljena »izposoja« tekmovalcev iz drugih klubov za popolnitev ekip. Trboveljčani smo v vseh ekipah nastopili izključno s svojimi člani, in sicer z devetimi ekipami, sedmimi v katah in dvema v borbah, ob tem pa smo štiri tekmovalce posodili drugim klubom.

Trboveljčani, ki so nastopili na Polzeli: Simona Češarek, Eva Kolander, Klara Lesar, Urša in Barabara Haberl, Aljaž Dimec, Max Žibert, Žan Lukač, Tilen Grivec, Denis Šehič, Tilen Medved, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, David Babič, Blaž Cestnik, Daniel Iuliano, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič. Tekmovalce sta vodila trenerja Maks Šmidhofer in Miha Kovačič, vlogo sodnice pa je opravljala Aida Medič.

Najprej so v katah na tatami stopili malčki v sestavi Tilen Grivec, Aljaž Dimec in Max Žibert. Za Aljaža in Maxa je bila to sploh prva tekma in sta zaorala ledino ostalim članom njune skupine na tekmah pod okriljem Karate zveze Slovenije. Kljub dobri izvedbi kate so se morali zadovoljiti z nehvaležnim petim mestom. Tik pod odrom za zmagovalce so ostali tudi mlajši kadeti v sestavi Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Medved. Ekipa deklic, ki so jo sestavljale Eva Kolander, Klara Lesar in Simona Češarek je s tesnim rezultatom izgubila polfinalni dvoboj in osvojila tretje mesto. Denis Šehič, Tilen Grivec in Žan Lukač so se v kategoriji dečkov prepričljivo uvrstili v finale, kjer so prvič skupaj izvedli mojstrsko kato in se ob manjši napaki morali zadovoljiti z naslovom državnih podprvakov. Kadeti v sestavi Blaž Cestnik, Daniel Iuliano in Domen Zidar ter mladinci Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič pa so se premierno okitili z naslovom državnih prvakov. Ekipa mladincev je nastopila še v članski konkurenci in na koncu osvojila bronasto medaljo.

V športnih borbah smo nastopili z dvema ekipama, mlajših kadetov in mladincev. Medtem ko so mladinci veljali za favorite je bil cilj mlajših kadetov nabiranje izkušenj, saj so razen Alena vsi ostali člani prvo leto v tej starostni skupini. Mlajši kadeti se niso zmenili za račune ostalih ekip in so z nepopustljivostjo zmagovali v vseh krogih, vključno s finalom, ter tako osvojili naslov državnih prvakov. Mladinci so v prvih dveh krogih suvereno premagali ekipi iz Pirana in Rogaške Slatine, v finalu pa so bili v treh borbah boljši še od ekipe iz Idrije in osvojili pričakovani naslov najboljših v državi.

Urša Haberl, Barbara Haberl, Kenan Isakovič in Domen Zidar so bili v športnih borbah posojeni drugim klubom. Urša, Barbara in Kenan so v posojenih ekipah odigrali ključno vlogo in se vsi trije veselili naslova državnih prvakov, Domen pa je s svojo ekipo osvojil bronasto medaljo.

Da smo člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično pove podatek, da smo bili proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 4 zlatimi, 1 srebrno in 2 bronastima medaljama.
REZULTATI

KATE EKIPNO:
Deklice
3. mesto: Eva KOLANDER, Klara LESAR, Simona ČEŠAREK
Dečki
2. mesto:Denis ŠEHIČ, Tilen GRIVEC, Žan LUKAČ
Kadeti:
1. mesto: Blaž CESTNIK, Daniel IULIANO, Domen ZIDAR
Mladinci
1. mesto: Luka FERLIN, Luka PERC, Stefan JOKSIMOVIČ
Člani
3. mesto: Luka FERLIN, Luka PERC, Stefan JOKSIMOVIČ

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Ml. kadeti:
1. mesto: Alen ISAKOVIČ, David BABIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ
Mladinci:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ, Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ in Luka PERC

fa241cf7-e5cf-41f5-99c3-d46f9343a69e c50b5caf-cc60-442c-bfe5-c3d56184ee86 9eca06fa-1eb6-4cef-a3ea-449a5a2f8df2 b11ced2a-114d-4086-b317-81fef007e798

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top