Trboveljčanom sedem medalj na turnirju v Mariboru

V soboto, 10. oktobra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 5. Mednarodni karate turnir „Maribor open“. Na turnirju je nastopilo 288 tekmovalk in tekmovalcev iz 7 držav. Iz Karate kluba Trbovlje so tokrat svoje znanje preizkusili: Anamari Vran, Ema Ržen, Laura Božjak, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Grivec, Ajdin Mujkanovič in Luka Perc. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Parič.

 

V katah so tokrat nastopala samo dekleta. Laura Božjak je v kategoriji mlajših kadetinj osvojila bronasto medaljo. Ekipa v sestavi Anamari Vran, Ema Ržen in Laura Božjak pa je stopila na najvišjo stopničko. V športnih borbah so nastopili že dokaj izkušeni tekmovalci zato so bila pričakovanja visoka. V kategoriji kadetov do 52 kilogramov in nad 70 kilogramov sta Ervin Salkič in Luka Grivec osvojila tretje mesto. Med kadeti do 57 kilogramov je srebrno medaljo osvojil Domen Zidar, prav tako drugi pa je bil med mladinci do 68 kilogramov Luka Perc. Najbolj prepričljiv je tokrat bil Ajdin Mujkanovič, ki je slavil v kategoriji kadetov nad 70 kilogramov.

 

Trener Miha Kovačič je bil zadovoljen s prikazanimi nastopi svojih varovancev. V naslednjih dveh tednih se bodo trboveljski tekmovalci pospešeno pripravljali na 3. Pokalno tekmo Karate zveze Slovenije. Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek ali sredo ob 17.00 v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje. Prav tako vabimo odrasle da se pridružijo Rekreativni skupini, ki ima svoje treninge ob torkih ob 19.00 v telovadnici OŠ Ivana Cankarja.

 

REZULTATI:

 

KATE POSAMEZNO:
Ml. kadetinje:
3. mesto: Laura BOŽJAK

KATE EKIPNO:
Ml. kadetinje:
1. mesto: Anamari VRAN, Ema RŽEN in Laura BOŽJAK

ŠPORTNE BORBE:
Kadeti do 52 kg:
3. mesto: Ervin SALKIČ
Kadeti do 57 kg:
2. mesto: Domen ZIDAR
Kadeti nad 70 kg:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
3. mesto: Luka GRIVEC
Mladinci do 68 kg:
2. mesto: Luka PERC

 

MEDIJI-25B - EMA, LAURA IN ANAMARI SO OSVOJILE ZLATO MEDALJO V KATAH EKIPNO MEDIJI-25C-AJDIN JE OSVOJIL ZLATO IN LUKA BRONASTO MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH KADETOV NAD 70 KG

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top