Trboveljčanom dve medalji na 25. Grand prix na Hrvaškem

V soboto 16. in nedeljo 17. januarja je v Samoboru pri Zagrebu potekal 25. Mednarodni karate turnir »GRAND PRIX CROATIA 2016«. Na letošnjem turnirju je nastopilo 1.650 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav. Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope, ki že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred mladinskim evropskim prvenstvom, ki bo meseca februarja potekal na Cipru. Trboveljske barve so v soboto zastopali: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanović, Stefan Joksimović, Blaž Hribovšek in Žiga Šantej. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

 

Z novim letom sta iz Karate kluba Hrastnik v trboveljski klub prestopili sestri Urša in Barbara Haberl, trenutno eni izmed najboljših slovenskih karateistk, vsaka v svoji starostni kategoriji. Obe sta tudi zanesljivi potnici na mladinsko evropsko prvenstvo. Za prve korake v karateju in seveda kvalitetnem vzponu je zaslužen hrastniški trener Bojan Pižmoht. To bo seveda vsekakor velika pridobitev za trboveljski klub, tako na tekmovalnem področju, kot na kvalitetnem sparingu na samih treningih.

 

Urša je v Samoboru začela svoj prvi nastop za trboveljski klub zmagovalno. Vse svoje nasprotnice je premagovala z veliko razliko. V peti borbi, za vstop v finale, je premagala celo aktualno svetovno prvakinjo, Hrvatico Jeleno Pehar. V finalno borbo je odšla odločno in ves čas vodila potek borbe. Malo pred koncem je bolgarski reprezentantki uspelo povesti z 1:0 in ta rezultat ohraniti vse do konca borbe. Z osvojeno srebrno medaljo je Urša pokazala, da je v zelo dobri formi, katero bodo klubski in reprezentančni trenerji poskušali obdržati vse do evropskega prvenstva. Trboveljčanom ni uspelo osvojiti medalje v Samoboru vse od leta 2013. Za drugo, tokrat bronasto, pa je poskrbel ravno tako udeleženec evropskega prvenstva, Blaž Hribovšek. Blaž se že dolgo ni boril tako dobro. S svojim nastopom je zelo razveselil klubske trenerje, predvsem pa je bil sam najbolj vesel tega uspeha. Tudi Stefan Joksimović je dobro začel svoje nastope. Prvi dve borbi je zmagal. V tretjem kolu se je pomeril s srbskim reprezentantom in borbo izgubil po sodniški odločitvi. Žal je njegov nasprotnik izgubil v naslednji borbi in Stefan ni imel več možnosti za borbe za bronasto medaljo. Tudi ostali trboveljski tekmovalci, Barbara, Domen, Ajdin in Žiga niso razočarali s svojimi nastopi, vendar so bili tokrat njihovi nasprotniki boljši že v prvem kolu.

 

Slovenski tekmovalci so v soboto v Samoboru osvojili štiri medalje, od tega so bile dve trboveljski, kar ponovno potrjuje res kvalitetno delo trboveljskega kluba. Po krajšem novoletnem premoru se bodo tekmovanja ponovno vrstila eno za drugim, skoraj vsak teden. Trboveljčani so te praznike izkoristili za skoraj vsakodnevne treninge, saj se bodo kar štirje njihovi tekmovalci udeležili februarskega mladinskega evropskega prvenstva na Cipru, in sicer Urša in Barbara Haberl, Stefan Joksimović in Blaž Hribovšek.

 

REZULTATI:

 

ŠPORTNE BORBE:

Kadetinje do 54 kg:

  1. mesto: Urša HABERL

Mlajši člani do 60 kg:

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

 

MEDIJI-01B-16-URŠA HABERL JE OSVOJILA SREBRNO MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH KADETINJ DO 54 KILOGRAMOV MEDIJI-01C-16-BLAŽ HRIBOVŠEK JE OSVOJIL BRONASTO MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH MLAJŠIH ČLANOV DO 60 KILOGRAMOV

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top