Trboveljčanom devet medalj na mednarodnem turnirju

V soboto, 22. novembra, je na Kodeljevem potekal mednarodni karate turnir »Ljubljana open«. Na turnirju je nastopilo 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 9 držav. Trboveljski karate so zastopali: Denis Šehič, Matic Košak, Luk Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič, Blaž Hribovšek, Patricija Bukovinski in Žiga Šantej. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Maks Šmidhofer. Vlogo sodnikov sta opravljala Aida Parič in Žiga Rozina.

Denis Šehič je v prvem nivoju med 8 in 9 let starimi dečki v katah osvojil bronasto medaljo. Prav tako bronasto medaljo je v kategoriji mladincev osvojil Stefan Joksimovič. Bronasti dan v katah je zaokrožila Patricija Bukovinski, ki se je vrnila po enoletnem premoru zaradi poškodbe.

V borbah so bili Trboveljčani tudi tokrat prepričljivi. Med kadeti sta se v finalu do 63 kilogramov pomerila Perc in Ferlin, kjer je bil ponovno uspešnejši slednji. Perc je nastopil še v kategoriji mladincev do 61 kilogramov in osvojil tretje mesto. Stefan Joksimovič je v športnih borbah nastopil v dveh kategorijah mladincev do 76 in nad 76 kilogramov in obakrat prepričljivo slavil. Po skoraj štiri letni odsotnosti se je v ring vrnil Žiga Šantej, ki se je v kategoriji do 75 kilogramov uspel uvrstiti na drugo mesto.

Za mlade Trboveljčane je bil to zadnji test pred sobotnim državnim prvenstvom do 21 let v katah in športnih borbah, kjer se bodo delili naslovi državnih prvakov za leto 2014.

REZULTATI:

KATE:
Fantje 8 – 9 let: 8.-5. kyu:
3. mesto: Denis ŠEHIČ
Mladinci:
3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Članice:
3. mesto: Patricija BUKOVINSKI

ŠPORTNE BORBE:
Kadeti do 63 kg:
1.mesto: Luka FERLIN
2.mesto: Luka PERC
Mladinci do 61 kg:
3. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Mladinci nad 76 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Člani do 75 kg:
2. mesto: Žiga ŠANTEJ

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top