Trboveljčanom 9 medalj na mednarodnem turnirju v Čakovcu

V soboto, 3. septembra, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal jubilejni 20. Mednarodni karate turnir »Međimurje open«. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 1000 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič.

Po napornih poletnih kondicijskih treningih so Trboveljčani z nastopom v Čakovcu odprli novo tekmovalno sezono. Vsi nastopajoči so glede na lastne sposobnosti za to obdobje prikazali solidne nastope. Kot prva sta na borišče stopila Ervin in Domen v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in izgubila dvoboje uvodnega kola. Domen je nastopil še v repasažu, kjer je zabeležil eno zmago. Med mladinci do 68 kilogramov se je zelo dobro boril Luka Perc, ki pa je izgubil zadnja dva dvoboja in pristal na nehvaležnem petem mestu. Ajdin Mujkanovič je v zadnjem delu borbe med mladinci nad 76 kilogramov izenačil rezultat proti madžarskemu predstavniku, vendar je v zadnjih sekundah storil nerazumljivo napako in kaj več od tretjega mesta ni mogel doseči. V kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov je Barbara Haberl po tesnem polfinalnem porazu z aktualno evropsko podprvakinjo nato po zmagi v repasažu osvojila bronasto medaljo. Blaž Hribovšek je nastopil do 60 kilogramov med mlajšimi člani in člani. V obeh kategorijah je prikazal dobre borbe tako, da je na tem turnirju osvojil dve drugi mesti, ki sta dobri popotnici pred nastopom na Premier ligi konec meseca v Nemčiji. Odlično je v kategoriji mladincev do 76 kilogramov nastopil Luka Ferlin, ki tokrat nasprotnikom ni prepustil niti točke in zasluženo osvojil prvo mesto. Stefan Joksimovič se je na tem turnirju odločil za nastop v kategoriji do 84 kilogramov med mlajšimi člani in člani. V mlajši kategoriji je osvojil prvo mesto, kjer je po zaostanku zmago dosegel proti koncu rednega dela borbe, v starejši kategoriji pa se je prebil do bronaste medalje. Svoj niz dobrih rezultatov je nadaljevala Urša Haberl, ki je v sedmih borbah zabeležila šest zmag in en poraz, kar ji je prineslo prvo mesto med kadetinjami do 54 kilogramov in drugo mesto med mladinkami do 53 kilogramov.

Trenerja Miha in Aljaž sta bila s prikazanim zadovoljna, podrobnejša analiza pa bo pokazala na katerih segmentih karateja bo potrebno nameniti največ poudarka v naslednjem obdobju. Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek ali sredo ob 17.00 uri v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Kadetinje do 54 kg:
1. mesto: Urša HABERL
Mladinke do 53 kg:
2. mesto: Urša HABERL
Mlajše članice do 55 kg:
3. mesto: Barbara HABERL
Mladinci do 76 kg:
1. mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76 kg:
3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
Mlajši člani do 60 kg:
2. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
Mlajši člani do 84 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Člani do 60 kg:
2. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
Člani do 84kg:
3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

 

Miha KOVAČIČ

Glavni trener

unnamed (3)

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top