Trboveljčanom 7 medalj na 1. Pokalni tekmi KZS

V soboto, 7. aprila, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2013. Nastopilo je 378 tekmovalcev iz 46 slovenskih klubov. 

Za Karate klub Trbovlje je nastopilo 13 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Simona Češarek, Patricija Kočnar, Eva Krajšič, Monika Jager, Denis Šehić, Domen Zidar, Blaž Cestnik, Tadej Kolander, Ervin Salkić, Luka Perc, Luka Ferlin, Luka Grivec in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Kristijan Ostojić, Edin Salkić in Glavni trener v klubu, Miha Kovačič.

V kategoriji kat so Trboveljčani osvojili tri medalje. Eva Krajšič in Tadej Kolander sta vsak v svoji starostni kategoriji osvojila srebrno medalja. Prav tako je na drugi stopnički zmagovalnega odra stala ekipa starejših dečkov v sestavi Zidar, Grivec in Cestnik. Pri tekmovalcih je nepriljubljeno peto mesto, saj takrat ostane tekmovalec brez želene medalje. Tokrat sta v boju za bronasto medaljo ostali praznih rok Patricija Kočnar in Simona Češarek.

V športnih borbah so Trboveljčani osvojili še medaljo več kot v kategoriji kat. V kategoriji starejših dečkov sta bronasti medalji osvojila Domen Zidar in Luka Grivec, vsak v svoji težnostni kategoriji. Blaž Hribovšek je v mladinski kategoriji izgubil šele v finalu in s tem osvojil srebrno medaljo. Kot že velikokrat v svoji karieri je v Luciji bil Tadej Kolander ponovno nepremagljiv za vso svojo konkurenco in je z dvema medaljama na tem tekmovanju napovedal boj za skupno zmago pokalnih tekmovanj. Dobre uvrstitve bo moral ponoviti tudi na drugi in tretji pokalni tekmi v okviru Karate zveze Slovenije. Tako kot Patricija in Simona v katah, je v športnih borbah nehvaležno peto mesto osvojil Luka Ferlin. 

Trenerji so sicer bili zadovoljni s sedmimi osvojenimi medaljami, vendar so bila pričakovanja po dobrih in intenzivnih treningih še večja. Po opravljeni analizi nastopov na tem tekmovanju bodo trenerji začrtali delo za naprej, saj se bodo tekmovanja vrstila kar ena za drugim. Že naslednji vikend čaka Trboveljčane ponovno trojni spored. Nastopili bodo na dveh mednarodnih turnirjih v Srbiji in Makedoniji, ter na turnirju v Rogaški Slatini.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

St. dečki

2. mesto: Tadej KOLANDER

St. deklice

3. mesto: Eva KRAJŠIČ

KATE EKIPNO:

St. dečki:

2. mesto: ZIDAR, GRIVEC, CESTNIK

BORBE POSAMEZNO:

St. dečki  do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

St. dečki  nad 55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

3. mesto: Luka GRIVEC

Mladinci do 55 kg:

2. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

Bogdan Simerl, Karate klub Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top