Trboveljčanom 18 medalj na 2. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije

V nedeljo, 16. oktobra, je v Novem mestu potekala 2. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je 430 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Tilen Grivec, Žan Lukač, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Živojin Babič in Timotej Zupančič. Vodili so jih trenerji Maks Šmidhofer, Edin Salkič in Miha Kovačič.

V katah posamezno sta se najbolje odrezala Tilen Grivec z drugim mestom med malčki ter Laura Božjak s tretjim mestom med kadetinjami. Omeniti velja še peto mesto Simone Češarek med deklicami. Kategorije kat ekipno so tokrat prispevale 4 medalje. Mladinci so osvojili drugo mesto, s tretjim mestom pa so morali zadovoljiti ekipe deklice, dečkov in mlajših kadetov.

V športnih borbah smo osvojili 12 medalj. V mlajših kategorijah do 14 let smo popravili vtis s 1. Pokalne tekme. Srebrni medalji sta osvojila Marko Markuljevič v kategoriji mlajših kadetov do 45 kilogramov ter njegov brat Uroš v kategoriji do 50 kilogramov. Bronasto medaljo je v kategoriji do 40 kilogramov osvojil Kenan Isakovič. Med kadeti do 57 kilogramov sta tretji mesti osvojila Domen Zidar in Ervin Salkič. Tretja mesta so med mladinci osvojili Luka Ferlin in Timotej Zupančič do 76 kilogramov ter Živojin Babič nad 76 kilogramov. Na najvišjo stopničko pa so se zavihteli Urša Haberl med mladinkami do 53 kilogramov, njena sestra Barbara med mladinkami do 59 kilogramov, Luka Perc med mladinci do 68 kilogramov in Ajdin Mujkanovič nad 76 kilogramov.

Trenerji so bili s številom osvojenih medalj zelo zadovoljni, nekoliko več konstantnosti in sigurnosti pa bodo morali prikazati predvsem starejši borci kateri se spogledujejo z uvrstitvijo v reprezentanco za naslednje Mladinsko evropsko prvenstvo.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:
Malčki:
2. mesto: Tilen GRIVEC
Kadetinje:
3. mesto: Laura BOŽJAK
KATE EKIPNO:
Dečki:
3. mesto: Žan LUKAČ, Tilen GRIVEC, Denis ŠEHIČ
Deklice:
3. mesto: Klara LESAR, Eva KOLANDER, Simona ČEŠAREK
Ml. kadeti:
3. mesto: Uroš in Marko MARKULJEVIČ, Denis ŠEHIČ
Mladinci:
2. mesto: Luka PERC, Domen ZIDAR, Luka FERLIN

ŠPORTNE BORBE:
Ml. kadeti do 40 kg:
3. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Ml. kadeti do 45 kg:
2. mesto: Marko MARKULJEVIČ
Ml. kadeti do 50 kg:
2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ
Kadeti do 57 kg:
3.mesto: Domen ZIDAR
3.mesto: Ervin SALKIČ
Mladinke do 53 kg:
1. mesto:Urša HABERL
Mladinke do 59 kg:
1. mesto:Barbara HABERL
Mladinci do 68 kg:
1. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:
3. mesto: Timotej ZUPANČIČ
3. mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76 kg:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
3. mesto: Živojin BABIČ
Miha Kovačič
Glavni trener

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top