Trboveljčanom 15. medalj na 1. Pokalni tekmi Karate zveze

V nedeljo, 20. marca, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je več kot 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 46 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Tilen Grivec, Žan Lukač, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Tilen Medved, Lara Salkič, Laura Božjak, Kenan Isakovič, Denis Šehič, Uroš Markuljevič, Marko Markuljevič, David Babič, Alen Isakovič, Blaž Cestnik, Daniel Iuliano, Ervin Salkič, Domen Zidar, Barbara Haberl, Urša Haberl, Tadej Kolander, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Živojin Babič in Timotej Zupančič. Tekmovalce so vodili trenerji Maks Šmidhofer, Edin Salkič in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Parič.

V katah posamezno tokrat nismo imeli dobrega dne. Tik pod odrom za zmagovalce so ostali Eva Kolander med deklicami, Denis Šehič med dečki in Daniel Iuliano med kadeti. Na tokratni tekmi smo nastopili s petimi ekipami v katah. Dečki v sestavi Grivec, Lukač in Šehič so osvojili tretje mesto, druga mesta so osvojile ekipe deklic v postavi Češarek, Lesar in Kolander, mlajši kadeti dvojčka Markuljevič in Medved ter mladinci Ferlin, Kolander in Perc. Na najvišjo stopničko so se povzpeli kadeti v sestavi Cestnik, Iuliano in Zidar.

Športne borbe so nam prinesle deset medalj. Nekoliko slabše so se odrezali mlajši tekmovalci, saj je samo Urošu Markuljeviču uspelo osvojiti bronasto medaljo med mlajšimi kadeti do 50 kilogramov. Ostali tekmovalci, ki so v jesenskem delu redko doživljali poraze na slovenskih tleh pa bodo morali resneje pristopiti k taktiki borbe, saj so skoraj vsi prestopili v višjo starostni kategorijo, kjer so takšna znanja že nujno potrebna. Tudi starejši tekmovalci so ponavljali napake iz prejšnjih tekem, katere so jih stale še boljših uvrstitev, vendar so kljub temu prispevali levji delež v skupno število osvojenih točk na 1. Pokalni tekmi KZS. Bronaste medaljo so osvojili Ervin Salkič med kadeti do 52 kilogramov, Urša Haberl med mladinkami do 53 kilogramov, Luka Perc med mladinci do 68 kilogramov, Luka Ferlin med mladinci do 76 kilogramov in Ajdin Mujkanovič med mladinci nad 76 kilogramov. Srebrni medalji sta osvojila Domen Zidar med kadeti do 57 kilogramov in Timi Zupančič med mladinci do 76 kilogramov. Nerešljiva uganka za svoje nasprotnike pa sta bila Barbara Haberl med mladinkami do 59 kilogramov in Tadej Kolander med mladinci nad 76 kilogramov.

Trenerji so se s 1. Pokalen tekma KZS vrnili z mešanimi občutki. Potrebna bo podrobnejša analiza, saj so trboveljski tekmovalci ostali brez posamične medalje v katah, v borbah pa po sodniških odločitvah izgubili večino izenačenih dvobojev. Naslednji vikend čaka člane Karate kluba Trbovlje nastop na močnem mednarodnem turnirju v Črni Gori, katerega barve bodo zastopali mlajši tekmovalci.

REZULTATI:

KATE EKIPNO:

Dečki:

mesto: Žan LUKAČ, Tilen GRIVEC, Denis ŠEHIČ
Deklice:

mesto: Klara LESAR, Eva KOLANDER, Simona ČEŠAREK
Ml. kadeti:

mesto: Uroš in Marko MARKULJEVIČ, Tilen MEDVED
Kadeti:

mesto: Domen ZIDAR, Daniel IULIANO, Blaž CESTNIK
Mladinci:

mesto: Luka PERC, Tadej KOLANDER, Luka FERLIN
ŠPORTNE BORBE:

Ml. kadeti do 50 kg:

3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ
Kadeti do 52 kg:

3.mesto: Ervin SALKIČ

Kadeti do 57 kg:

2.mesto: Domen ZIDAR

Mladinke do 53 kg:

mesto:Urša HABERL
Mladinke do 59 kg:

mesto:Barbara HABERL
Mladinci do 68 kg:

mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:

mesto: Timotej ZUPANČIČ
mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76 kg:

mesto: Tadej KOLANDER
mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

2index

3index

index

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top