Trboveljčanom 10 medalj na mednarodnem turnirju v Postojni

V soboto, 14. maja, je v Postojni potekal 15. Mednarodni karate turnir »Postojna open 2016« na katerem je nastopilo 512 tekmovalk in tekmovalcev iz 6 držav. Karate kluba Trbovlje so zastopali: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Sabina Fazlič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič, Timotej Zupančič in Živojin Babič. Vodili so jih trenerji Aljaž Vesenjak, Edin Salkič in Jernej Simerl.

V katah sta nastopila Laura in Stefan ter oba izgubila z rezultatom 3:2. Predvsem drugačna zgodba je bila v športnih borbah, kjer je 13 Trboveljčanov osvojilo kar 10 medalj. Najprej so nastopili najmlajši. Kenan je v prvih treh borbah zmagal, brez da bi nasprotniki dosegli kakšno točko. Izjemen je bil nastop v polfinalu, ki ga je končal hitreje kot v minuti z rezultatom 8:0. V finalu je izgubil z minimalnim rezultatom 1:0 in tako končal na drugem mestu. Marko in Uroš sta letos prestopila v starejšo kategorijo, kar se pa ni poznalo v samih borbah, saj sta se enakovredno pomerila s starejšimi nasprotniki. Marko je najprej zabeležil dve zmagi, v tretjem krogu je bil na poti proti novi zmagi, vendar je moral zaradi močnega nasprotnikovega udarca predčasno končati s svojimi nastopi. Uroš je po zmagi v prvem krogu, nato izgubil v drugem krogu po sodniški odločitvi z rezultatom 3:2. Tudi Urša je zanesljivo začela nastop v športnih borbah pri kadetinjah, prve tri kroge ji ni nobena nasprotnica zadala niti ene točke, Urša jih je dosegla trinajst. V polfinalu je premagala predstavnico Hrvaške, ki je še aktualna zmagovalka svetovnega pokala iz lanskega leta. Pred finalom je nastopila tudi v starejši kategoriji mladink, kjer je pa izgubila z rezultatom 2:1. Finalni nastop pri kadetinjah, ji še pod vtisom poraza pri mladinkah, ni uspelo pripeljati do konca kot si je želela, saj je v zadnjih 15 sekundah naredila dva premočna udarca in bila na koncu diskvalificirana ter tako osvojila srebrno medaljo. Zaradi premočnih udarcev je bil v repasažni borbi diskvalificiran tudi Ervin pri kadetih, ki je v rednem delu zabeležil po eno zmago in en poraz. Barbara pri mladinkah ni najbolje začela, saj je nasprotnica povedla z 3:0 a je v nadaljevanju borbe izenačila na 3:3 ter bila do konca aktivnejša, vendar so na začudenje sodniki prisodili zmago nasprotnici z rezultatom 3:2. Še pod vplivom sodniške odločitve je v borbi za bronasto medaljo zanesljivo premagala Italijanko z rezultatom 9:0. Nastopila je tudi v kategoriji članic, kjer pa je izgubila v polfinalu proti kasnejši zmagovalki iz Hrvaške, ki je bila v finalu premočna tudi za Sabino, tako da so na koncu osvojile Barbara bronasto in Sabina srebrno medaljo. Zelo dobre borbe in pravo srčnost sta prikazala Luka Ferlin in Luka Perc, ki sta si priborila bronasti medalji v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. Nerešljiva uganka za svoje nasprotnike je tokrat bil Stefan, saj niso nasprotniki na njem naredili niti ene točke, ne v posameznem ne v ekipnem nastopu, sam se je pa ustavil pri štirinajstih doseženih točkah. Svojega dne tokrat niso imeli Domen, Timotej in Živojin, kateremu je pa na koncu vseeno uspelo osvojiti bronasto medaljo.

Za še boljšo voljo v trboveljski vrsti pa so na koncu poskrbeli mladinci v športnih borbah ekipno, ki so v sestavi Stefan Joksimovič, Luka Ferlin in Luka Perc brez izgubljene borbe ter s točkovno razliko 24:3 zanesljivo premagali ekipo Kranja v polfinalu ter Rogaško Slatino v finalu. S tem so napovedali naskok na najvišjo stopničko Ekipnega državnega prvenstva, ki bo čez tri tedne.

Ob koncu tekmovanja so bili trenerji Aljaž, Edin in Jernej zelo zadovoljni z rezultati, prikazanimi borbami ter borbenostjo večine nastopajočih v Postojni.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Dečki do 38 kg:
2. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Kadetinje do 54 kg:
2. mesto: Urša HABERL
Mladinke do 53 kg:
3. mesto: Barbara HABERL
Mladinci do 68 kg:
3. mesto: Luka FERLIN
3. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Mladinci nad 76 kg:
3. mesto: Živojin BABIČ
Članice do 53 kg:
2. mesto: Sabina FAZLIČ
3. mesto: Barbara HABERL

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Mladinci:
1. mesto: TRBOVLJE (Stefan JOKSIMOVIČ, Luka FERLIN, Luka PERC, Timotej ZUPANČIČ)

d1865153-9215-4450-894b-a0f5e38ef83e 6e7dee05-869f-41fb-9442-1c3466b6a781 2ccc450a-08a5-4dda-a1ee-47da22f69846

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top