Trboveljčanom 10 medalj na 2. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije

V soboto, 12. oktobra, je v Športni dvorani Marof v Novem mestu potekala 2. pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2013. Nastopilo je 380 tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov.

Za Karate klub Trbovlje je nastopilo 17 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Laura Božjak, Patricija Kočnar, Monika Jager, Matic Košak, Patrik Kušter, Blaž Cestnik, Luka Grivec, Ervin Salkić, Domen Zidar, Husein Tahirović, Tadej Kolander, Ajdin Mujkanović, Edin Dautović, Adis Bašić, Luka Ferlin, Luka Perc in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Kristijan Ostojić, Edin Salkić in Glavni trener v klubu, Miha Kovačič. Vlogo sodnice je na tekmovanju opravljala Aida Parić.

V katah posamezno je Tadej Kolander med starejšimi dečki osvojil zlato medaljo. Zlati so bili tudi kadeti v ekipni konkurenci kat v sestavi Adis Bašić, Luka Perc in Luka Ferlin. Bronasta je bila še ekipa starejših dečkov v sestavi Luka Grivec, Blaž Cestnik in Patrik Kušter. Nehvaležno peto mesto v posamični konkurenci kat, ki še prinašajo vsaj točko v seštevku pokalnih tekem, so tokrat osvojili Patrik Kušter, Patricija Kočnar in Monika Jager.

Športne borbe so prinesle sedem medalj. Tadej Kolander je zlati medalji v katah posamezno, dodal še zlato medaljo v borbah, kjer nasprotnikom v treh bojih ni prepustil niti točke. Srebrno medaljo je v kategoriji kadetov do 57 kilogramov osvojil Luka Perc. Prav tako drugi je bil v konkurenci mladincev do 61 kilogramov Blaž Hribovšek. Bronaste medalje so si priborili Luka Ferlin v kategoriji kadetov do 52 kilogramov, Edin Dautovič v kategoriji kadetov nad 70 kilogramov ter Domen Zidar in Ervin Salkič v kategoriji starejših dečkov do 40 kilogramov.

V nedeljo, 13. oktobra, so se štirje mladi člani kluba udeležili prireditve »Dan Otroka«, ki je v okviru Društva prijateljev mladine potekala v Mestnem parku v Trbovljah. Simona Češarek, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič so prikazali kato Heian Shodan in osnovne udarce na mehkih fokuserjih.

Naslednji vikend bodo imeli trboveljski karateisti dvojni program, saj bo ena ekipa odpotovala na več kot 1000 km dolgo pot v bolgarski Razlog, kjer bodo poleg nastopa na mednarodnem turnirju, utrjevali vezi stkane na zadnjem mednarodnem turnirju v Trbovljah. Mlajši tekmovalci pa bodo nastopili na turnirju v Mariboru.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

St. dečki

  1. 1.      mesto: Tadej KOLANDER

KATE EKIPNO:

St. dečki:

3. mesto: KUŠTER, GRIVEC, CESTNIK

Kadeti:

1. mesto: PERC, FERLIN, BAŠIĆ

ŠPORTNE BORBE POSAMEZNO:

St. dečki  do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

3. mesto: Ervin SALKIĆ

St. dečki  nad 55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Kadeti do 52 kg:

3. mesto: Luka FERLIN

Kadeti do 57 kg:

2. mesto: Luka PERC

Kadetinad70 kg:

3. mesto: Edin DAUTOVIĆ

Mladinci do 61 kg:

2. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

karate-oktober2013 (4)

karate-oktober2013 (5)

karate-oktober2013 (3)

karate-oktober2013 (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top