Trboveljčanka nastopila na svetovnem prvenstvu v Parizu

V Parizu je od 21. do 25. novembra potekalo 21. Člansko svetovno prvenstvo v karateju. V Franciji je nastopilo 990 tekmovalk in tekmovalcev iz 116 držav sveta, v tej številki je vključeno tudi 12 reprezentantov Slovenije. Mesto v reprezentanci si je s svojimi dobrimi nastopi zagotovila tudi članica Karate kluba Trbovlje Teja Lopan.

Svetovno prvenstvo je potekalo pet dni, in sicer od srede do nedelje. V četrtek je nastopila Tea v športnih borbah posamezno. V njeni kategoriji, do 61 kilogramov, je nastopilo 57 reprezentantk iz različnih držav sveta, saj lahko posamezno država zastopa le en predstavnik na kategorijo. Nastop se ji žal ni izšel po njenih željah, saj je morala v drugem krogu, po sodniški odločitvi, priznati premoč reprezentantki Tunizije. Tunizijka je v nadaljevanju tekmovanja zabeležila še 3 zmage (skupaj 5) in se uvrstila v sobotno finale. S tem je omogočila Tei dodatne nastope v repasažu, kjer pa je bila v prvem krogu premočna reprezentantka Črne Gore. Tretji dan prvenstva so potekali ekipni boji. Pri ženskah je nastopilo 55 držav s svojimi ekipami, naše so se v prvem krogu pomerili proti Maročankam. Naša Tea je nastopila na zadnji poziciji in žal izgubila, tako da so se naše tekmovalke poslovile po prvem krogu. 

Nobenemu od slovenskih reprezentantov se žal ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Najboljše sta nastopila Matija Matijevič in Mladen Railič, ki sta vsak zabeležila po dve posamezni zmagi. Dober nastop je uspel moški ekipi, ki je v prvih dveh krogih zmagala, v tretjem je sledil minimalni poraz proti reprezentanci Irana, ki je nato v nadaljevanju gladko premagala zadnje svetovne prvake Srbe s 3:0 in na žalost v polfinalu izgubila proti ekipi Turčije (1:2) tako, da je bil našim reprezentantom onemogočen nastop v repasažnem delu. Povprečna starost slovenskih tekmovalk in tekmovalcev na tem prvenstvu je bila  manj kot 21 let,  kar njih zagotovo uvršča med mlajše reprezentance in ob dobrem delu njihov čas šele prihaja. Članska reprezentanca bo svoje misli kmalu usmerila na majsko evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v bližnji Budimpešti.

Ostali tekmovalci Karate kluba Trbovlje so čez vikend opravili dodatne treninge, saj se pripravljajo za nastop na Državnem prvenstvu do 21 let, ki bo 1. decembra v Žalcu.

Avtor: Bogdan Simerl, Karate klub Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top