Trboveljčani zelo uspešni tudi na Božičevem memorialu ’14

Mariborski Plavalni klub Branik je letos organiziral že 24. Božičev memorial. Tekmovanje je namenjeno mlajšim skupinam tekmovalcev, do kategorij dečkov in deklic. Organizator je privabil 389 plavalcev in plavalk iz 18. domačih ter enega avstrijskega kluba.

Iz PK Lafarge cement so se mitinga udeležili naslednji plavalci: Žiga Šintler, Jaka Jeršin in Andraž Kovačič. Od deklet pa so barve zastopale: Klara Volaj, Nika Todorovič, Daša Kranjc ter Titara Zupančič.

Kljub meglenem in dolgočasnem vremenu pa so naši plavalci odlično opravili svoje poslanstvo. Vseh sedem so kot palčki v pravljici pridno zbirali osebne rekorde ter tako v 34. nastopih kar tridesetkrat postavili svoje nove mejnike.

Žiga je klub nastopanju v starejši skupini osvojil bron na 100m prosto. Prav tako je v isti disciplini osvojila prvo mesto tudi Tiatara. Oba dobitnika medalj sta se v seštevku štirih rezultatov udeležila finalne discipline 100m mešano, kjer je nastopilo le osem najboljših. Tu je Žiga zasedel 5. (a je bil mlajši letnik), Tia pa 4. mesto.

Ker so se organizatorji P.K. Branik in Olimpija iz Ljubljane dogovorili o skupni organizaciji dveh tekem, naše mlade plavalce pa ta teden v Ljubljani čaka še drugi polčas tega tekmovanja. Na tej tekmi pa bodo plavali vse tiste 50 in 100 metrske discipline, ki jih ni bilo na sporedu v Mariboru. Poleg tega se bo plavalo 200 mešano, kjer naši mladi plavalci tudi vidijo svoje priložnosti.

Torej plavalci so zaplavali v tekmovalno obdobje, v katerem jih čaka večje število tekmovanj, predvsem pa povečana intenzivnost treningov.

bozicev-memorial-14-plavanje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top