Trboveljčani zakorakali v novo borbeno sezono

V soboto 18. in nedeljo 19. januarja je v Samoboru pri Zagrebu potekal mednarodni karate turnir, 23. GRAND PRIX CROATIA 2014. Na letošnjem turnirju je nastopilo preko 1.500 tekmovalcev iz 17 evropskih držav.

V soboto je potekalo tekmovanje v športnih borbah za kategorije kadetov, mladincev, mlajših članov in članov. Vse kategorije so bile zelo zapolnjene, saj je številnim reprezentancam tekmovanje služilo kot zadnja kontrolna tekma pred 41. Mladinskim in kadetskim prvenstvom, ki bo naslednji mesec na Portugalskem. Poleg tega pa so organizatorji poskrbeli za denarne nagrade v članski kategoriji, kjer je samo zmagovalec kategorije prejel 2.000 EUR, kar je pripomoglo k temu, da so se tekmovanja udeležili res kvalitetni tekmovalci. Turnir je zopet potrdil sloves kot enega najkvalitetnejših v tem delu Evrope.

Trboveljske barve so v soboto v Samoboru zastopali: Tadej KOLANDER, Luka FERLIN, Luka PERC, Stefan JOKSIMOVIĆ in Blaž HRIBOVŠEK. Vodila sta jih trenerja Miha KOVAČIČ in Jernej SIMERL. Tekmovanje sta si tudi ogledala Podpredsednik kluba Borut MARKOŠEK in Predsednik Bogdan SIMERL. Vse kategorije so bile zelo številčne, kar ni ravno pogosta praksa na tovrstnih tekmovanjih. Kljub temu, da so Trboveljčani nastopili solidno, se nikomur ni uspelo zavihteti na zmagovalni oder. Ker je turnir v Samoboru služil kot zadnje pripravljalno tekmovanje za vse nastopajoče na evropskem prvenstvu, so na njem nastopili skoraj vsi slovenski reprezentanti. Tudi ostalim ni uspelo osvojiti nobene medalje, kar je velika redkost v zadnjih letih, saj sodijo slovenski tekmovalci med boljše v Evropi. Edino medaljo, bronasto je ta dan osvojil Ljubljančan Sebastjan BUDINHA in to v najprestižnejši kategoriji, članski absolutni kategoriji.

Trenerji so dobili dober vpogled v trenutno stanje športne forme za vse tekmovalce. Posnete borbe tekmovalcev pa bodo služile za temeljito analizo, na osnovi katere bodo načrtovali nadaljnje delo na treningih. Po dobrem letu imajo Trboveljčani ponovno dva udeleženca na Mladinskem evropskem prvenstvu. V kategoriji kadetov bo nastopil Tadej KOLANDER, pri mladincih pa Blaž HRIBOVŠEK. Tudi ostali trije tekmovalci so člani širšega reprezentančnega seznama in potencialni kandidati za uradna mednarodna tekmovanja, evropska in svetovna prvenstva.

Prvič pa je za Trboveljski klub nastopil Stefan JOKSIMOVIĆ. Stefan stanuje v Litiji, kjer tudi obiskuje 1. letnik gimnazije. V Trbovlje je prestopil iz Karate kluba SHOTOKAN Grosuplje. Stefan je večkratni državni prvak in zmagovalec več turnirjev, tako v katah kot športnih borbah. Trenutno je eden izmed najbolj univerzalnih tekmovalcev v svoji starostni kategoriji in je kljub komaj petnajstim letom že nosilec črnega pasu, stopnje 1. DAN.

Naslednje tekmovanje, ki se ga bodo Trboveljčani udeležili, bo v začetku februarja v Velenju, 9. Mednarodni karate turnir – Pokal Nestla Žganka. Razen KOLANDRA in HRIBOVŠKA, ki bosta ta čas že pakirala svojo prtljago za Portugalsko, bodo ostali trije tekmovalci, ki so nastopili v Samoboru, dobili priliko, da z dobrim nastopom okrepijo svojo samozavest in krenejo naprej po zmagovalni poti.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top