Trboveljčani uspešni v Velenju in Črni Gori

 

V soboto, 18. marca, je v Velenju potekal 1. Mednarodni turnir »Rudar Velenje open 2017« na katerem je nastopilo 300 tekmovalcev iz 6 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali: Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Jure Krajnc, Timi Korpar Žveglič in Kenan Isakovič. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.

 

Vsi Trboveljčani so nastopali v športnih borbah kjer so dosegli lepe uspehe. V kategoriji deklic nad 40 kilogramov je tretje mesto osvojila Žana Dolenc Čučnik, prav tako tretja je bila v kategoriji mlajših kadetinj do 40 kilogramov Lara Salkič. V finalu pa sta morala priznati premoč nasprotnikov iz Bosne in Hercegovine Jure Krajnc v kategoriji dečkov do 35 kilogramov in Kenan Isakovič med mlajšimi kadeti do 40 kilogramov. Trenerja sta bila s prikazanim znanjem karateistov zadovoljna, saj je bila med predstavniki kluba večina tistih, ki si svoje izkušnje na tekmovanjih izven Trbovelj šele dobro nabirajo.

 

V petek, 17. marca, se je na povabilo Karate kluba Potoci Pljevlja osem Trboveljčanov odpravilo na dolgo pot do največjega mesta na severu Črne Gore. Namen potovanja je bil uspešen nastop na 13. Mednarodnem karate turnirju »Pljevlja Open 2017«, kjer je nastopilo 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav. Turnirja se trboveljski karateisti udeležujejo že vrsto let in so v tem času stkali zelo dobre prijateljske vezi z organizatorji. Na omenjenem turnirju so nastopili: Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Perc in Sabina Fazlič. Vodil jih je trener in predsednik kluba Bogdan Simerl. Na tekmovanju je sodila Aida Medič. Vlogo šoferja je opravljal še Gašper Klopčar.

 

Vsem petim Trboveljčanom je uspelo osvojiti medaljo. Udeleženca februarskega evropskega prvenstva v Sofiji, Ajdin Mujkanovič in Domen Zidar, sta se uvrstila v finale, kjer je pa obema slabši finalni nastop onemogočil zmago in tako prinesel srebrno medaljo. Smolo je imel tokrat Ervin Salkič, ki mu je nasprotnik v borbi s premočnim in nekontroliranim udarcem onemogočil nastop v finalu in je tako končal tekmovanje na tretjem mestu. Za zlati medalji sta poskrbela Sabina Fazlič in Luka Perc, predvsem slednji v zadnjem obdobju prikazuje zelo dobre borbe, ki so plod rednega in zagrizenega dela na treningih. Fantje v sestavi Ajdin, Domen in Luka so nastopili še v ekipni konkurenci športnih borb, kjer so po zmagi v polfinalu klonili v finalu ter tako osvojili še eno srebrno medaljo. Ob vračanju domov so si ogledali Sarajevo. Dolga pot domov je ob dobri volji in zadovoljstvu ob osvojenih medaljah minila hitreje.

 

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek in četrtkih od 15.00 do 16. 00 ure v v naših novih klubskih prostorih – “Pri karateistih” (Trg revolucije 17).

 

REZULTATI:

 »RUDAR VELENJE OPEN 2017«; Velenje, 18.3.2017

 

ŠPORTNE BORBE:

Deklice  nad 40 kg:

  1. mesto: Žana DOLENC ČUČNIK

Ml. kadetinje  do 40 kg:

  1. mesto: Lara SALKIČ

Dečki do35 kg:

  1. mesto: Jure KRAJNC

Ml. kadeti  do 40 kg:

  1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

 

»PLJEVLJA OPEN 2017«; Pljevlja (Črna Gora), 18.3.2017

 

ŠPORTNE BORBE:

Kadeti do 63 kg:

  1. mesto: Ervin SALKIČ

Mladinci do 61 kg:

  1. mesto: Domen ZIDAR

Mladinci nad 76 kg:

  1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

Članice do 55 kg:

  1. mesto: Sabina FAZLIČ

Člani do 68 kg:

  1. mesto: Luka PERC

Športne borbe ekipno:

  1. mesto: TRBOVLJE (Ajdin M., Domen Z. in Luka P.)

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top