Trboveljčani uspešni na državnem srečanju lutkovnih gledaliških skupine Slovenije

Učenci, ki obiskujejo gledališki krožek pod mentorstvom Alme Knaus, so se udeležili državnega srečanja lutkovnih in gledaliških skupin Slovenije, ki je potekalo na Jesenicah.

Srečanja sta se udeležili dve skupini naših učencev. Prva skupina Ime mi je igra se je predstavila z igro Tiatara in sraka. Igra govori o današnjih otrocih, ki svoj prosti čas preživljajo sami. Starši so dolgo v službi, nihče od odraslih nima časa zanje. Med gledanjem televizije se prikrade sraka in ji vzame varovalko, ki se tako lepo sveti. Tiatara se odloči raziskati svet. Nanjo prežijo nevarnosti, na katere jo želi opozoriti tudi sraka. Igra je bila nagrajena z zlatim priznanjem, igralka Lana Gombač pa je prejela zlato priznanje za najbolj obetavno igralko leta.

Druga skupina Špilčki se je predstavila z igro Mreža. Predstava opozarja na fizično in psihično nasilje mladostnikov, njihovo stisko in nemoč ter osamljenost. Zaradi neprilagojenega vedenja jih sošolci izključujejo iz svoje sredine in jim ni mar za njihovo početje. Igra spodbuja mladostnike k razmišljanju o sovrstnikih, ki so drugačni, posebni. Nakazuje vrsto pomoči, na katero se lahko obrnejo osamljeni prestopniki. Spodbuja sošolce k strpnosti in razumevanju, pokaže način, s katerim vsakdo lahko pomaga. Igra je bila nagrajena s srebrnim priznanjem na državnem srečanju gledaliških skupin. Vsem iskreno čestitamo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top