Trboveljčani uspešni na 7. plavalnem pokalu Inles v Ribnici

Plavalni klub Inles iz Ribnice je organiziral 7. plavalni miting za »POKAL INLES«.

Tekmovanje, katerega se je udeležilo 200 plavalcev iz 16 slovenskih klubov je bilo prestavljeno iz pomladnega obdobja v jesenski ciklus, kar pa seveda trboveljskim plavalcem ne ustreza zaradi poznega prihoda v hrastniški bazen. Ker je bila pripravljenost kolikor toliko zadovoljiva le pri Žigi Šintlerju, se je tekme udeležil le on, kot edini predstavnik plavalnega kluba Lafarge cement Trbovlje .

Po skoraj tri – mesečnem premoru od tekmovanj je bila ta tekma zanj bolj prestižnega pomena, a nastop na njej je vsekakor upravičil, saj ne moremo mimo odličnih uvrstitev, ki jih je v tem uvodno -pripravljalnem obdobju dosegel.

Tako je tekmoval v vseh 100 metrskih disciplinah. Delfinu, hrbtnem, prsnem in prostem slogu, seštevek vseh štirih rezultatov pa je prinesel tudi 5 najboljših plavalcev(zaradi bazena s samo petimi progami), ki so se na koncu pomerili v finalu za »Pokal Inlesa«.

Zmagal je Gašper Štih iz Olimpije, ki je v velikem finalu na 100 mešano premagal našega Žigo, ki pa z nastopi nikakor ni razočaral. Zmaga na 100 prosto in prsno, drugo mesto na 100 delfin in mešano, ter tretje mesto na 100 hrbtno z vsemi doseženimi osebnimi rekordi vliva velik optimizem pred prihajajočimi tekmovanji.

Žiga Inles 02

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top