Trboveljčani uspešni na 28. plavalnem mitingu za »Pokal mesta Celja«

Sezona plavalnih tekmovanj se je začela že pred dobrim mesecem dni, a so se plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement ta vikend v Celju prvič pomerili s konkurenco. Tekmovanje je potekalo v dveh dneh, tako da so v soboto nastopili kadeti in mladinci, v nedeljo pa so imeli tekmovanje za kategorijo dečkov in mlajših dečkov.

Ob že znanih problemih z zimskim bazenom, ki že sedmo leto tarejo ne samo trboveljske plavalce, temveč vse trboveljske občane, so plavalci z doseženimi rezultati na tem mitingu zadovoljili tako sebe, kot trenerja. Upoštevajoč vse okoliščine in delovno vnemo na treningih, so s tem, da so kot za stavo popravljali svoje osebne rekorde in osvajali medalje, nakazali izvrstne dosežke v bližnji prihodnosti, ko bodo v pravem tekmovalnem ritmu.

V konkurenci 410 plavalcev iz 5-ih držav, so kljub zmanjšanem obsegu treninga in slabim pogojem vadbe v Hrastniku, dosegli več od pričakovanj ! Ne samo, da so popravljali svoje os. Rekorde, pač pa so se uvrščali tudi med 8 najboljših, kar je pri sedanjem razvoju plavanja velik dosežek!

Kot že rečeno, so se v soboto starejši in v nedeljo mlajši merili v vseh olimpijskih disciplinah in vseh tehnikah (50, 100, 200, 400 in 1500 prosto ), ter se v 50 in 100 m disciplinah v predtekmovanjih borili za uvrstitve v finala.

Tako so za najvišje uvrstitve poskrbeli najstarejši plavalec Nejc Kos, ki je dosegel 1. mesto na 1500 prosto z odličnim osebnim rekordom pod 17-mi minutami, ter bil dvakrat drugi, na 400 prosto in 400 mešano, kjer se je spustil pod mejo 5-ih minut.

Tilen Šintler se je uvrstil v finale na 100 prosto in z odličnim dosežkom 58,73 osvojil šesto mesto. V finalu je plaval tudi na 50 prsno in 100 mešano, kjer je bil 7.

Pri dekletih so dobro plavale Kaja Imperl, šesta na 100 mešano in sedma na 50 hrbtno, Urška Zupanc, sedma na 100 prsno, ter Nina Kos in Klara Volaj, ki sta bili osmi v finalu. Nina na 400 prosto, Klara na 50 prsno.

Tekmovanja za dečke/deklice in mlajše dečke/mlajše deklice, ki je potekalo v nedeljo, pa so se udeležili pri dečkih Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Andraž Kovačič; pri deklicah pa Karin Stražar, Nika Todorovič, Daša Krajnc ter Tiatara Zupančič.

Na tej tekmi pa smo dobili tudi najuspešnejšega plavalca v seštevku treh rezultatov. Žiga je zopet dokazal, da sodi med najboljše mlade plavalce v Sloveniji in le upamo lahko, da se bodo z njegovimi plavalnimi ambicijami uresničile tudi želje po bazenu v Cementarni. Tudi tokrat je bil nepremagljiv na srednjih progah, prvič pa se je pomeril tudi na 1500 prosto, ter dosegel za to kategorijo izvrsten rezultat. Zmagal je na 100 mešano, 400 prosto in 1500 prosto, ter bil drugi na 50 prsno. Kot že rečeno, je zmagal v seštevku treh rezultatov in v trajno last dobil v pokal.

Pri dekletih pa sta stopili na stopničke naši mladi ribici, ki sta že poleti nakazali svoj potencial. Daša Krajnc je osvojila dve drugi mesti na 100 prosto in 200 prsno, ter bila še 4. Na 100 mešano. Tiatara Zupančič pa je osvojila tretje mesto na 100 hrbtno, ter bila v finalu na 100 mešano in 100 prosto, kjer je osvojila obakrat sedmo mesto.

Pri ostalih so bile uvrstitve bolj v ozadju, bolj pomembni so bili rezultati, kakšen napredek jim je uspel v dosedanjem procesu. In prav vsi so se v tem pogledu izkazali in popravljali osebne rekorde, kar je tudi najpomembneje.

Zimska tekmovanja se bodo nadaljevala prihodnje tedne s Špelinim memorialom v Kranju in pa z nastopi mlajših na Miklavžu.

Pokal celja plavanje (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top