Trboveljčani tudi tokrat s kolajnami

V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Lafarge Cement udeležili mednarodnega mitinga Miklavž 2014 v Ljubljani. Pravila tekmovanja so tudi letos nekoliko spremenili in samo tekmovanje naredili zanimivejše, obenem pa tudi tržno uspešnejše. Namreč, to tekmovanje je štelo v skupni pokal, ki ga je osvojil zmagovalec seštevka disciplin 100 mešano, ki se je plavalo v Mariboru in pa 200 mešano, ki je bilo na sporedu v Ljubljani.

Tekmovanja v Mariboru in Ljubljani so se udeležili mlajši člani našega kluba: Klara Volaj, Nika Todorovič, Daša Krajnc, Tiatara Zupančič, Žiga Šintler, Jaka Jeršin in Andraž Kovačič.

Odveč je poudarjati, da so vsi pokazali dobro pripravljenost, ter plavali čase, povsem konkurenčne ostalim plavalcem, ki imajo neprimerno boljše pogoje za sam trening. Velik dokaz za to, da smo najboljši, ko smo ranljivi je to, da so plavali osebne rekorde, ter se uvrščali med najboljše.

Tako je bil najboljši Žiga Šintler, ki je »bil« bitko za najboljšega plavalca v seštevku vseh odplavanih disciplin na tekmah v Mariboru in Ljubljani. Tako je osvojil bronasto medaljo na Miklavžu v disciplini 200 mešano, a do tega finalnega nastopa je prišel le tisti, ki mu je uspel najmanjši seštevek vseh štirih disciplin (50 prosto, 100 prsno, 50 hrbtno, 100 delfin)! V poslastici dneva za skupnega zmagovalca na 200 mešano je tako osvojil tretje mesto in bronasto kolajno in premagal lanskoletnega zmagovalca Savić Novaka iz Srbije, moral pa priznati premoč Primožu Šenici iz Ljubljane. V skupnem seštevku dveh nastopov na 100 mešano iz Maribora in 200 mešano iz Ljubljane, pa je bil boljši od Žige leto starejši Može Matija iz Fužinarja.

Uspešna so bila tudi dekleta. Tiatara Zupančič, Nika Todorovič, ter Daša Krajnc, ki so odlično nastopile. Tia je bila 2x sedma na 50 prosto in delfin ter tretja v finalu na 200 mešano, z istim časom kot vrstnica Tarin Rožič iz Ljubljane. Daša in Nika pa sta fenomenalno odplavale osebne rekorde, a jima zaradi mladosti v njuni kategoriji ni uspelo priti na stopničke.

V izredni konkurenci 600 mladih plavalcev iz 27 klubov šestih evropskih držav, so naši »delfinčki« osvojili še nekaj solidnih uvrstitev. Velja omeniti, da sta tudi Jaka Jeršin in Andraž Kovačič plavala osebne rekorde, predvsem Jaka pa je pokazal napredek, ki ga na državnem prvenstvu lahko ponese visoko na lestvicah.
V preteklem vikendu pa je v Pragi potekal tradicionalni Osmeroboj narodov, kjer je nastopila tudi slovenska moška in ženska reprezentanca, v kateri je nastopil tudi plavalec našega kluba Tilen Šintler. V konkurenci najboljših kadetov iz osmih srednjeevropskih držav, je v ekipnem točkovanju brez posamičnih uvrstitev Slovenija osvojila odlično tretje mesto, Tilen pa je pripomogel k uspehu s plavanjem v najtežji disciplini 400 mešano, kjer je osvojil 15 mesto.

Plavalce sedaj čaka še Božično-novoletni miting rekordov v Ljubljani, po novem letu pa povečana obremenitev, tudi s pripravami v tradicionalni bazi v Cerknem.

plavanje-bozicev-memorial-2014-2

plavanje-bozicev-memorial-2014-4

plavanje-bozicev-memorial-2014-3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top