Trboveljčani so pretekli vikend nastopili na treh turnirjih, v Čačku, Skopju in Rogaški Slatini ter ponovno dosegli lepe rezultate

Spomladanski del tekmovalne sezone se počasi bliža vrhuncu, saj se tekmovanja vrstijo kar eno za drugim. Glede na to, da so v trboveljskem karate klubu v zadnjem obdobju ponovno okrepili svoje trenerske vrste se lahko njihovi tekmovalci udeležijo tudi več tekmovanj v enem vikendu. Sredi marca so se udeležili kar treh turnirjev in to v Beogradu, Virovitici in Žalcu. Tekmovalci so bili zelo uspešni, saj so osvojili kar 16 medalj. Pretekli vikend so se ponovno odzvali kar trem povabilom klubov s katerimi dobro sodelujejo, Karate kluba iz Rogaške Slatine, Karate kluba Tiger iz Skopja in Karate kluba Borac iz Čačka.

V soboto, 13. aprila, je v Rogaški Slatini potekal 13. Pokal Rogaške. Nastopilo je 150 tekmovalcev iz 11 slovenskih klubov. Tekma je primerna za pridobivanje prvih izkušenj na tekmovanjih izven domačega kraja. Iz Karate kluba Trbovlje so nastopili Uroš in Marko Markuljevič, ter Matevž Košak. Najbolje se je odrezal Uroš Markuljevič s tremi zmagami in končnim prvim mestom med belimi pasov. Brat dvojček je v isti kategoriji osvojil 3. mesto. Matevž Košak je v absolutni kategoriji letnikov 2003 do 2005 osvojil bronasto medaljo. 

V petek v zgodnjih jutranjih urah je proti skoraj 1.000 km oddaljenemu Skopju krenilo šest trboveljskih tekmovalcev, z namenom dobrega nastopa na 7. Mednarodnem karate turnirju »GAZI BABA OPEN«: Ervin Salkić, Domen Zidar, Tomaž Kurent, Daniel Iuliano, Ajša Duratović in Martin Forte. Spremljala sta jih trenerja Edin Salkić in Katja Simerl. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci iz petih držav, ki so skupno opravili preko 500 nastopov. V katah posamezno sta bronasti medalji osvojila Ervin Salkić in Ajša Duratović. Še mesto višje se je uspelo uvrstiti veteranu Martinu Fortetu. V katah ekipno so prav tako srebrno medaljo osvojili Domen Zidar, Daniel Iuliano in Ervin Salkić. V športnih borbah so nastopili štirje trboveljski tekmovalci. Edino medaljo, bronasto pa je uspelo osvojiti Ervinu Salkiću. S tremi osvojenimi medaljami je bil Ervin najuspešnejši trboveljski tekmovalec na tem turnirju. Trboveljčani so bili v Skopju nastanjeni pri članih Karate kluba Tigar, ki so bili tudi organizatorji turnirja. S tem so vrnili uslugo našim članom ter njihovim družinam, ki so gostili goste iz Skopja v času našega turnirja v mesecu decembru lanskega leta. V Karate klubu Trbovlje verjamejo, da bodo takšne zadeve še utrdile prijateljske vezi med kluboma.

Trboveljčani so letos nastopili že devetič zapored na mednarodnem turnirju »Zlatni pojas«, ki so ga že 42-tič zapored organizirali in izvedli domačini iz Čačka. Glede na kvaliteto tekmovanja v preteklih letih in napovedi organizatorja so Trboveljčani vedeli, da bodo nastopili zagotovo na enem izmed najštevilčnejših in najkvalitetnejših turnirjev v Evropi. Napovedi so se uresničile saj je nastopilo preko 2.000 tekmovalcev iz petnajstih držav. Svoj nastop je potrdilo kar 12 nacionalnih reprezentanc. Ob poškodbah nekaj ključnih trboveljskih tekmovalcev so nastopili trenutno najbolje pripravljeni tekmovalci: Patricija Kočnar, Tadej Kolander, Luka Perc, Luka Ferlin, Luka Grivec ter Almin Salkić. Na dolgo pot v Srbijo sta tekmovalce spremljala trenerja Bogdan in Jernej Simerl. Aida Parić pa je prva trboveljska sodnica, ki je dobila povabilo organizatorja za sojenje na tem turnirju. Svoje delo je opravila odlično, zato lahko pričakuje povabilo tudi prihodnje leto.

Kljub svoji mladosti je večina Trboveljčanov navajena močne konkurence in težkih pogojev tekmovanja ob tako številčnih tekmovalcih, kar so dokazali tudi na borišču. V soboto sta bila uspešna Tadej Kolander v športnih borbah z osvojeno srebrno medaljo in Patricija Kočnar, ki je nastopila prvič na tako kvalitetnem turnirju izven Trbovelj. Najprej je nastopila v katah v absolutni konkurenci vseh pasov. Tu je morala že v prvem kolu priznati premoč svoji nasprotnici. V kategoriji modrih pasov, pa je dokazala, da je perspektivna tekmovalka na katero bo treba v bodoče še resno računati. S tremi zmagami je ostala neporažena in osvojila svojo prvo zlato medaljo na mednarodnih turnirjih izven Slovenije. Obe sobotni medalji sta bili za Trboveljčane velika spodbuda in obveza za nedeljske nastope.

V nedeljo je najprej nastopil najizkušenejši Trboveljčan, Almin Salkić, ki je osvojil bronasto medaljo v katah. V športnih borbah so nastopili Luka Ferlin, Luka Perc in Tadej Kolander. Luka Ferlin je že takoj v prvem kolu naletel na tekmovalca, kateremu je moral priznati premoč. Luka Perc se je po izvrševanju vseh trenerjevih navodil odlično kosal s tekmovalci, ki so na papirju veljali za favorite, kar pa niso potrdili na samem borišču. Na koncu je več kot zasluženo osvojil bronasto medaljo. Tadej Kolander se je po sobotnem tekmovanju in razgovoru s trenerji odločil, da bo v nedeljo nastopil tudi v konkurenci kadetov, kateri se bo uradno pridružil šele prihodnje leto. Prikazal je enega svojih najboljših nastopov v svoji športni karieri, saj je prepričljivo premagoval vse svoje nasprotnike do finala. Tu se je pa pomeril z več kot 20 kilogramov težjim reprezentantom iz Srbije. Z trenerjem Jernejem sta ponovno izbrala dobro taktiko, saj je Tadej skozi vso borbo izvajal tehnike, za katere nasprotni tekmovalec ni imel pravih rešitev in ga je vse skupaj spravljalo v precejšnjo jezo. Dve sekundi pred koncem neodločenega dvoboja je nasprotniku uspelo izvesti edino pravo akcijo v tem dvoboju, po kateri pa je dosegel odločilno točko za zmago. Kljub temu je osvojena srebrna medalja izvrsten uspeh in dobra napoved, da bo Tadej tudi v starejši kategoriji konkurenčen za vse svoje nasprotnike.

Zaključimo lahko, da je bil pretekli vikend ponovno zelo uspešen za trboveljske karateiste, saj so skupno osvojili kar 13 medalj.

REZULTATI:

13. POKAL ROGAŠKE:

KATE POSAMEZNO:
Fantje letnik 2003-2004 beli pasovi
1. mesto: Uroš Markuljevič
3. mesto: Marko Markuljevič
Fantje letnik 2003-2005
3. mesto: Matevž Košak

7. GAZI BABA OPEN:

KATE POSAMEZNO:
Fantje 11,12 let do 3.kyu
3. mesto: Ervin Salkič
Kadetinje:
3. mesto: Ajša Duratovič
Veterani:
2. mesto: Martin Forte

KATE EKIPNO:
Fantje 12,13 let:
2. mesto: Salkič, Zidar, Iuliano

BORBE POSAMEZNO:
Fantje 10,11 let do 35 kg:
3. mesto: Ervin Salkič

42. ZLATNI POJAS ČAČKA:

KATE POSAMEZNO:
Dekleta letnik 2000 ( 2. Nivo)
1. mesto: Patricija Kočnar
Mlajši člani:
3. mesto: Almin Salkič

BORBE POSAMEZNO:
Fantje letnik 2000 +70kg:
2. mesto: Tadej Kolander
Kadeti do 57 kg:
3. mesto: Luka Perc
Kadeti nad 70 kg:
2. mesto: Tadej Kolander

Bogdan SIMERL
PREDSEDNIK
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top