Trboveljčani pustili pečat na “Thermana Slovenia Open 2017”

 

Laško je 11. in 12. marca gostilo najboljše karateiste na mednarodnem karate turnirju »Thermana Slovenia Open 2017«. Nastopilo je več kot 200 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav.

 

Karate zvezi Slovenije je uspelo v Laško pripeljati reprezentanco Francije, ki je aktualna evropska in svetovna prvakinja v športnih borbah ekipno. Med drugimi so nastopile tudi reprezentance Avstrije, Hrvaške, Turčije in Srbije, ki sodijo med najuspešnejše države v karateju. Slovenske barve je zastopalo 25 članic in članov, med njimi je bilo kar šest Trboveljčanov. Barbara Haberl, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek so nastopili v sklopu reprezentance. Karate klub Trbovlje so predstavljali Sabina Fazlič, Luka Ferlin in Luka Perc. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

 

Slovenskim tekmovalcem je uspelo osvojili kar sedem medalj, med prejemniki sta bila tudi naša Barbara in Blaž. Prvi dan je potekalo tekmovanje v posameznih kategorijah. Pri moških v športnih borbah je za edino slovensko medaljo poskrbel Blaž Hribovšek, in sicer bronasto v kategoriji do 60 kilogramov, kjer je v odločilni borbi premagal nasprotnika iz Italije. Velja omeniti še peto mesto Stefana Joksimoviča v kategoriji do 84 kilogramov, ki je izgubil borbo za bronasto medaljo proti predstavniku Srbije. Barbara Haberl, Sabina Fazlič, Luka Ferlin in Luka Perc so svoje sobotne nastope končali v prvem krogu. V nedeljo so bila na sporedu ekipna tekmovanja. Moška reprezentanca je v svoji skupini morala priznati premoč Avstrijcem, Srbom in kasnejšim zmagovalcem Hrvatom. Svetla točka slovenske ekipe je bil komaj osemnajstletni Stefan, ki je premagal tako Avstrijskega kot Hrvaškega reprezentanta, izgubil pa edino proti Srbu Jovanoviću, bivšemu mladinskemu svetovnemu prvaku. Pri dekletih je prav tako dve zmagi in en poraz dosegla Barbara, ki je tako pripomogla k osvojitvi bronaste medalje naših reprezentantk. V borbi proti kasnejšim zmagovalkam Francozinjam ji je uspel velik met, saj je premagala tekmovalko Avazerijevo, ki zadnja štiri leta ne pozna poraza na evropskih prvenstvih.

 

»Karate Thermana Slovenia Open ostaja eden izmed največjih dogodkov v zgodovini slovenskega karateja, tako z vidika izvedbe tekmovanja in njegove promocije kot s stališča zanimanja javnosti za ta dogodek«, je povedal predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka in dodal: »Ne pozabimo, da je Karate zveza Slovenije (KZS) nacionalna panožna športna zveza, ki je uradno priznana s strani Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez Slovenije (OKS) in zastopa karate šport v  Sloveniji. KZS je članica Evropske karate zveze (EKF) in Svetovne karate zveze (WKF), ki jo kot uradno zastopnico karate športa priznava Mednarodni olimpijski komite (MOK), ki je v Riu v času lanskih olimpijskih iger potrdil, da je KARATE postal novi olimpijski šport, ki je vključen v program olimpijskih iger v Tokiu leta 2020«.

 

Velik pečat so Trboveljčani pustili pri sami organizaciji tekmovanja. Člana Organizacijskega odbora tekmovanja sta bila Bogdan in Jernej Simerl, ki je bil obenem tudi direktor turnirja. V petek so bili del ekipe, ki je opravila registracijo vseh nastopajočih. Druga ekipa članov Karate kluba Trbovlje sodelovala pri pripravi kompletne dvorane za izpeljavo tekmovanja. V soboto in nedeljo so Trboveljčani pokrili vse zapisnikarske mize in izpeljali tekmovanje z odliko, za kar so prejeli čestitke udeležencev spektakla v Laškem.

 

REZULTATI:

 

ŠPORTNE BORBE:

Člani do 60 kg:

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

 

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Članice:
3. mesto: SLOVENIJA 2 (Barbara HABERL, Petra ZAJC, Sara STANKO)

 

Kompletni rezultati so dosegljivi na:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=2944&active_menu=calendar

 

Uspešnost držav po osvojenih medaljah:

https://www.sportdata.org/karate/set-online/popup_nennungen_main.php?popup_action=nennungenallnation&verid=2944

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top