Trboveljčani pustili pečat na svetovnem pokalu v karateju

Laško je 12. in 13. marca gostilo najboljše karateiste sveta na svetovnem pokalu v karateju za članice in člane. Nastopilo je več kot 500 tekmovalk in tekmovalcev iz kar 40 držav sveta.

Svetovni pokal se je po letu premora vrnil v športno dvorano Tri lilije v Laško. Letošnji dogodek je bil rekorden, saj je bilo prijavljenih kar 522 nastopajočih iz 40 držav sveta. Slovenske barve je zastopalo 28 karateistk in karateistov. Karate klub Trbovlje sta v Laškem na tekmovalnem področju zastopala Sabina Fazlič in Blaž Hribovšek. Vodil ju je trener Miha Kovačič. Sabina je nastopila v športnih borbah do 55 kilogramov, kjer je nastopilo 34 karateistk iz 20 držav in izgubila prvo borbo proti predstavnici Slovaške z rezultatom 0:1. Z rezultatom 0:2 je svoj nastop v prvem krogu končal tudi Blaž v kategoriji članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 36 karateistov iz 17 držav. Tako za Sabino kot Blaža je bil svetovni pokal dobra izkušnja in spoznanje, da se da tekmovati tudi na najvišji ravni.

Po zaslugi Juša Markača se je tudi Slovenija znašla med 21 državami, ki so osvojile medalje. Pot do bronaste medalje v športnih borbah članov do 84 kilogramov ni bila lahka. V kategoriji je nastopilo kar 57 tekmovalcev. V sklopu svetovnega pokala je Karate zveza Slovenije organizirala tudi tekmovanje v športnih borbah ekipno, kjer se je pomerilo 20 ženskih ter 17 moških ekip. Slovenija je v obeh kategorijah končala na sedmem mestu.

»Karate1 World cup – Thermana Slovenia ostaja največji dogodek v zgodovini slovenskega karateja – tako z vidika izvedbe tekmovanja in njegove promocije kot s stališča zanimanja javnosti za ta dogodek,« je povedal predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka in dodal: »Ne pozabimo, da je Karate zveza Slovenije (KZS)  nacionalna panožna športna zveza, ki je uradno priznana s strani Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez Slovenije (OKS) in zastopa karate šport v  Sloveniji. KZS je članica Evropske karate zveze (EKF) in Svetovne karate zveze (WKF), ki jo kot uradno zastopnico karate športa priznava Mednarodni olimpijski komite (MOK)«.

Velik pečat so Trboveljčani pustili pri sami organizaciji tekmovanja. Člana Organizacijskega odbora svetovnega pokala sta bila Bogdan in Jernej Simerl. V petek so bili del ekipe, ki je opravila registracijo vseh nastopajočih. Druga ekipa članov Karate kluba Trbovlje je s skupnimi močmi z člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje pripravila kompletno dvorana za izpeljavo tekmovanja. V soboto in nedeljo so Trboveljčani pokrili vse zapisnikarske mize in izpeljali svetovni pokal z odliko, za kar so prejeli čestitke udeležencev spektakla v Laškem.

60252b3b-1514-429f-83cb-0294aed0a3f2

603f837d-dc77-400f-8b2d-4b7850eeadfd

21ef5de3-493e-42c4-8fcd-0e3af836d091

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top