Trboveljčani osvojili 13 medalj na tekmah v Luciji in Skopju

V soboto, 29. marca, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2014. Nastopilo je 384 tekmovalk in tekmovalcev iz 43 slovenskih klubov. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Simona Češarek, Laura Božjak, Denis Šehič, Domen Zidar, Blaž Cestnik, Tadej Kolander, Luka Ferlin, Luka Perc, Edin Dautovič, Adis Bašič, Erik Remetič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Miha Kovačič, Maks Šmidhofer in Jernej Simerl. Vlogo sodnika sta opravljala Aida Parič in Žiga Rozina.

V kategoriji kat so Trboveljčani osvojili štiri medalje. Simona Češarek je pri malčicah zabeležila štiri zanesljive zmage in se uvrstila v finale, kjer je morala priznati premoč nasprotnici ter tako osvojila srebrno medaljo. Bronasti medalji sta osvojila Tadej Kolander pri kadetih ter Stefan Joksimovič pri mladincih. Pri tekmovalcih je nepriljubljeno peto mesto, saj takrat ostane tekmovalec brez želene medalje. Tokrat je v boju za bronasto medaljo ostala praznih rok Laura Božjak, ki je pa vseeno pustila zelo dober vtis, saj je poleg dveh porazov zabeležila še tri zmage. Za zlato medaljo v katah pa so poskrbeli kadeti v sestavi Adis Bašič, Luka Ferlin in Luka Perc. V športnih borbah je nastopilo osem tekmovalcev in kar sedmim se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Bronaste medalje so osvojil Domen Zidar, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Stopničko višje je stopil Edin Dautovič, ki je po dveh zmagal klonil v finalu proti klubskemu kolegu Tadeju Kolandru, ki je po štirih zanesljivih zmagah osvojil zlato medaljo. Zmagovalca 1. Pokalne tekme sta postala tudi Luka Ferlin in Luka Perc, vsak v svoji težnostni kategoriji. Ob koncu tekmovanja je 11 osvojenih medalj (4 zlate, 2 srebrni in 5 bronastih) prineslo 3. mesto med 43 nastopajočimi klubi. Tako tekmovalci kot trenerji pa so bili mnenja, da se lahko v jesenskem delu sezone naredi še korak višje.

V petek, 28. marca, je proti skoraj 1.000 km oddaljenemu Skopju krenilo šest trboveljskih tekmovalcev z namenom dobrega nastopa na 8. Mednarodnem karate turnirju »Gazi Baba open«: Patricija Kočnar, Kristina Masleša, Monika Jager, Ajša Duratovič, Tilen Medved in Ervin Salkič. Spremljala sta jih trenerja Edin Salkić in Damir Vučilovski. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci iz sedmih držav, ki so skupno opravili kar 840 nastopov. V katah posamezno je bronasto medaljo osvojila Patricija Kočnar. Zmagovalke turnirja v katah ekipno pri kadetinjah so postale naša dekleta v sestavi Kristina Masleša, Monika Jager in Patricija Kočnar. Trboveljčani so bili v Skopju nastanjeni pri članih Karate kluba Tigar, ki so bili tudi organizatorji turnirja. S tem so vrnili uslugo našim članom ter njihovim družinam, ki so gostili goste iz Skopja v času našega turnirja v mesecu decembru lanskega leta. V Karate klubu Trbovlje verjamejo, da bodo takšne zadeve še utrdile prijateljske vezi med kluboma.

REZULTATI:

a.) 1. POKALNA TEKMA KZS; Lucija, 29.3.2014:

KATE POSAMEZNO:

Malčice:

2. mesto: Simona ČEŠAREK

Kadeti:

3. mesto: Tadej KOLANDER

Mladinci:

3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

 

KATE EKIPNO:

Kadeti:

1. mesto: BAŠIČ Adis, FERLIN Luka in PERC Luka

 

BORBE POSAMEZNO:

St. dečki do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

Kadeti do 57 kg:

1. mesto: Luka FERLIN

Kadeti do 63 kg:

1. mesto: Luka PERC

Kadeti nad 70 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

2. mesto: Edin DAUTOVIČ

Mladinci do 61 kg:

3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

Mladinci do 68 kg:

3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

 

 

a.) 8. MT »GAZI BABA OPEN«; Skopje (Makedonija), 29.3.2014:

KATE POSAMEZNO:

Kadetinje:

3. mesto: Patricija KOČNAR

KATE EKIPNO:

Kadetinje:

1. mesto: JAGER Monika, KOČNAR Patricija, MASLEŠA Kristina

 

MEDIJI-9C-14-TRBOVELJSKA EKIPA V SKOPJU

MEDIJI-9A-14-13 TRBOVELJSKIH KARATEISTOV JE NA POKALNI TEKMI V LUCIJI OSVOJILO KAR 11 MEDALJ

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top