Trboveljčani nastopili na mednarodnem karate turnirju »Zlatni pojas« v Srbiji

Trboveljčani so letos nastopili že desetič zapored na mednarodnem karate turnirju »Zlatni pojas«, ki so ga že 43-tič zapored organizirali in izvedli domačini iz Čačka.

Glede na kvaliteto tekmovanja v preteklih letih in napovedi organizatorja so Trboveljčani vedeli, da bodo nastopili zagotovo na enem izmed najštevilčnejših in najkvalitetnejših turnirjev v Evropi. Napovedi so se uresničile, saj je v sklopu prvih dveh vikendov v mesecu aprilu nastopilo več kot 2.000 tekmovalcev. Karate klub Trbovlje so zastopali Luka Ferlin, Luka Perc, Živojin Babič, Erik Remetič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Na dolgo pot v Srbijo sta tekmovalce spremljala trener Rok Lopan in predsednik kluba Bogdan Simerl. Žiga Rozina je dobil povabilo organizatorja za sojenje na tem turnirju, kjer je svoje delo opravil z odliko.

Našim tekmovalcem v Čačku ni uspelo osvojiti nobene medalje. Še najbližje je bil Stefan Joksimovič v katah, ki je izgubil za bronasto medaljo proti predstavniku Grčije in tako na koncu zasedel nehvaležno peto mesto. V športnih borbah se je najvišje uvrstil Luka Ferlin, ki je po dveh zanesljivih zmagah z 6:0 in 9:0 v tretjem krogu po neodločenem rezultatu izgubil na sodniško odločitev. V Karate klubu Trbovlje se zavedajo, da v športu niso prisotne samo zmage, so tudi porazi iz katerih se velikokrat naučiš več kot ob zmagah, tako da pridno nadaljujejo s treningi in so v pričakovanju novih izzivov. Že naslednji vikend bodo nastopili na dveh tekmovanj, in sicer v Bohinju in mednarodnem turnirju »Pljevlja open« v Črni Gori.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top