Trboveljčani nastopili na 1. plavalnem mitingu za Pokal Kranjske čebele

Sezona plavalnih tekmovanj se je začela že pred dobrim mesecem dni, a so se plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement ta vikend v Kranju prvič pomerili s konkurenco.

Samo tekmovanje je potekalo že petič zapored. V preteklosti se je imenovalo Pokal Plavž, ker je bil organizator iz Železnikov, letos pa ga je organiziral plavalni klub Pingvinček pod imenom »Kranjska Čebela«.

Na tekmovanju je sodelovalo 282 plavalk in plavalcev iz 18 slovenskih klubov ter treh klubov iz Italije, Avstrije, ter Bosne in Hercegovine. Ob že znanih problemih z zimskim bazenom, ki že osmo leto tarejo trboveljske plavalce, so z doseženimi rezultati na tem mitingu zadovoljili prav vse. Upoštevajoč vse okoliščine in delovno vnemo na treningih, so s tem, da so popravljali os. Rekorde, nakazali boljše dosežke tudi v bližnji prihodnosti, ko bodo v pravem tekmovalnem ritmu.Plavalci so se merili v vseh olimpijskih disciplinah in vseh tehnikah ( 50, 100, 200, ter 400 prosto in 400 mešano), ter odnesli »vse živo«! Tako sta v seštevku štirih rezultatov postala zmagovalca mitinga Tilen in Žiga Šintler. Prvi v kategoriji mladincev, Žiga pa v kategoriji dečkov. Poleg tega je Žiga na 400 prosto odplaval drugi rezultat mitinga in napovedal suverene nastope v prihodnje, saj je v štirih nastopih tudi 4x zmagal (100 prsno, 200 prosto, 400 prosto, ter 400 mešano). Tudi brat Tilen, ki ga v decembru čaka nastop za reprezentanco na osmeroboju v Pragi, ni podlegel pritisku in se 3x uvrstil na najvišjo stopničko (100 prsno,100 mešano, 400 mešano), enkrat pa je bil drugi (50 prosto). Zmago je dosegel tudi Nejc Kos na 400 prosto, ter bil še drugi na 100 mešano in 200 prosto, ter tretji na 200 prosto.

Pri dekletih je odlično plavala Daša Krajnc, ki je zmagala na 100 prsno, na 200 prosto in 100 mešano pa je bila druga. Na žalost je kolajno izpustila iz rok na 200 prsno, ko je prehitela štarterja, a ulovila diskvalifikacijo. Do brona je priplavala tudi Nina Kos na 200 hrbtno in 400 prosto, Karmen Kovač pa se je po dolgotrajnem okrevanju in upajmo, sanaciji poškodbe, vrnila v bazen in solidno odplavala svoji disciplini na 100 delfin(5.) in 100 prosto(8).

Potrebno pa je povedati, da je klub nastopil v okrnjeni postavi, saj so se nekateri pretendenti za medalje odpovedali nastopu.  Zimska tekmovanja se bodo nadaljevala naslednji vikend na Pokalu mesta Celja.

Kranjska-cebela-plavanje-2

Kranjska-cebela-plavanje-3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top