Trboveljčani na zimskem državnem prvenstvu za kadete, mladince in člane

Od četrtka pa do nedelje je v kranjskem olimpijskem bazenu potekalo Zimsko Državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je od 25 klubov z 400 plavalci, udeležilo tudi 8 plavalcev trboveljskega kluba. Tekmovanja, ki se ga bomo spominjali predvsem po dveh dogodkih; po desetih zmagah Žbogar Robija in treh v prsnem slogu Trboveljčanke Tjaše Vozel, ki dokazuje, da je v prsnem slogu nepremagljiva.

Tako so se domači plavalci, barve kluba so zastopali; Nejc Kos, Tilen Šintler, ter dekleta Nina Kos, Karmen Kovač, Kaja Imperl, Klara Volaj, Urška Zupanc in Karin Stražar, vrnili s trinajstimi uvrstitvami v finale, ki jih je kljub vsem tegobam uspelo priplavati našim, Nejcu Kosu, Tilnu Šintlerju, Kaji Imperl in Karmen Kovač. Kljub, predvsem zaradi tega, ker je pri teh pogojih, ki jih imajo plavalci v zimski sezoni, nemogoče pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. Šolske obveznosti, termini treningov v Hrastniškem bazenu v času kosila, zgodnje vstajanje resnično niso pogoji, ki bi bili primerni za dosego vrhunskih rezultatov. V vsej tej situaciji so tudi naši plavalci po svoje junaki, saj že osmo leto vztrajajo in upajo na tako željen zimski bazen.

Kot je razvidno iz primerjave z lansko sezono, ko so imeli 6 finalnih nastopov, je trend napredka v porastu in samo upamo lahko, da bo poletna sezona še uspešnejša, ko imajo plavalci neprimerno boljše pogoje za trening.

Najuspešnejši v uvrstitvah so od Trboveljčanov postali že omenjeni Nejc Kos, ki se je 5x uvrstil v finale, a ostal brez tako želene medalje. Nejc je nastopil v finalu na 400 mešano in 400 prosto, ter 800 in 1500 prosto kjer se je medalji najbolj približal z osvojenim četrtim mestom. Na 400 mešano je bil sedmi, ter 2 x osmi na 400 in 800 prosto. V finale se je uvrstil tudi na 200 prosto, a ker bi mu dvakratni nastop v finalu v kratkem časovnem obdobju pobral preveč moči, ga je zaradi boljše uvrstitve v mešanem slogu odpovedal.

Pri fantih se je izkazal tudi Tilen šintler, ki se je s četrtim mestom uvrstil med najboljše na 50 prsno in napovedal borbe za najvišja mesta v prihodnosti. Nastopil je tudi v finalu na 100 in 200 prsno, a se mu je poznala odsotnost treningov, ki jih je izpustil v zadnjem tednu zaradi bolezni.

Dobro so plavala tudi dekleta v kategoriji mladink. Kaja Imperl je dosegla nekaj lepih uvrstitev. Najboljše seveda v njeni hrbtni tehniki. Na 50, 100, 200 hrbtno se je uvrstila v finala, presenetila pa je na 100 mešano in dokazala, da ji ležijo vse tehnike. Karmen Kovač je kot po tekočem traku popravljala osebne rekorde, nagrada pa je prišla z nastopom v finalu na 200 delfin. Nastop je maksimalno izkoristila, dosegla 7. čas, ter kar za 15 sek. popravila osebni rekord. Prav tako kot Karmen, so se s solidnimi nastopi izkazale Klara Volaj, Nina Kos, Urška Zupanc in Karin Stražar, a jih je na poti k boljšim uvrstitvam ustavila bolezen ali pomanjkanje treningov.

Še enkrat pa je ob tej priložnosti potrebno pohvaliti vse naše plavalce, saj v nemogočih razmerah bijejo boj s konkurenco in nezavidljivimi pogoji za trening. V Hrastniku, kjer vsi vemo kakšen bazen je, trenirajo v “nemogočem terminu “, v času kosila, takoj po pouku. In tako dan za dnem in leto za letom. Izboljšane stotinke, desetinke in sekunde, jim pomenijo večji motiv kot denar, ki je v veliki meri v drugih športih, predvsem kolektivnih, edini motiv za nadaljnje športno udejstvovanje.

Naslednji vikend pa se prvenstva nadaljujejo z nastopi najmlajših v Mariboru, kjer imamo v Tiitari Zupančič najresnejšo kandidatko za kolekcijo medalj.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top