Trboveljčani na svetovni ligi v Salzburgu

Od petka do nedelje je v Salzburgu v Avstriji potekala svetovna liga v karateju za članice in člane, ki se imenuje „KARATE1 PREMIER LEAGUE“. Tekom koledarskega leta se zvrsti deset tekmovanj, ki ob koncu leta prinesejo skupne zmagovalce svetovne lige. V Salzburgu je nastopilo 711 tekmovalk in tekmovalcev iz 61 držav sveta, tudi sedemnajst Slovencev, med njimi tudi dva člana našega kluba, in sicer Sabina Fazlič in Blaž Hribovšek. Vodil ju je trener Miha Kovačič.

V soboto je na borišče stopil Blaž v kategoriji članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 49 tekmovalcev in 27 držav. V prvem krogu je premagal Švicarja z rezultatom 2:0, v drugem krogu je bil boljši od Italijana z rezultatom 1:0. V tretjem krogu je bil nasprotnik Ukrajinec. Borba se je končala brez dosežene točke (0:0). Sodniška odločitev ni bila v prid Blaža, tako da je zmagal Ukrajinec. Velja omeniti, da so bile to prvi dve zmagi, ki jih je dosegel kateri izmed članov našega kluba v svetovni ligi “KARATE1 PREMIER LEAGUE”.

V nedeljo je nastopila Sabina v kategoriji športnih borb do 55 kilogramov, kjer se je borilo 51 karateistk iz 27 držav. Na začetku se je pomerila z odlično Malezijko Jefry Krishnan, aktualno viceprvakinjo sveta in zmagovalko svetovne lige v Dubaju iz preteklega tedna, ter izgubila z rezultatom 0:2. Malezijka se je uvrstila v finale ter tako Sabini omogočila nastop v repasažu, kjer je pa nato izgubila proti predstavnici Kosova z rezultatom 0:3.

Verjamemo, da je bil Blažu in Sabini nastop na svetovni ligi dobra izkušnja in spoznanje, da se da tekmovati tudi na najvišji ravni ter da sta dobila dodaten zagon za delo v prihodnje.

95aa614a-38d9-4eef-9453-d98487a33d47

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top