Trboveljčani na 30. Špelinem in Vesninem Memorialu

Minuli vikend je v Kranju potekal že 30. Špelin in Vesnin memorial, v spomin na tragično preminuli, odlični plavalki kranjskega Triglava. Špele se spominjamo po letalski nesreči na Korziki, Vesna pa je predčasno sklenila svojo športno in življensko pot v avtomobilski nesreči. Ravno zato so organizatorji izvedli tudi dve memorialni disciplini na 800 prosto in 100 delfin, kot spomin na njune izjemne dosežke.

Veliko število nastopajočih (351) plavalcev iz 5-ih držav je napovedovalo odlične nastope in boje v bazenu, saj je bila tekma še zadnji test za potrditev norm za evropsko prvenstvo v kratkih bazenih. Normo je potrdila tudi Trboveljčanka Tjaša Vozel, ki je zmagala na 100 in 200 prsno in pokazala odlično formo z os. rekordom po prihodu iz višinskih priprav v Fon Romeu.

Tekmovanja, ki je služilo kot pripravljalni test pred državnimi prvenstvi, se je udeležila tudi 12 -članska ekipa trboveljskih mlajših plavalcev, ki so vsi po vrsti dokazali, da se dobro spoprijemajo s težavami, ki jih pestijo v zadjih letih. Vsem težavam navkljub so se dostojno borili s konkurenco in plavali tudi svoje os. rekorde. Za najboljšo uvrstitev v klubu je poskrbel Tilen Šintler, ki se je trikrat uvrstil v finale, ter se v disciplini 200 mešano povzpel celo na stopničke, kjer je osvojil tretje mesto. Presenečenje pa je bilo veliko zaradi tega, ker je predhodno že plaval v finalu na 200 prosto in 200 prsno, ter zmogel toliko moči za zadnji nastop.

V finalih je nastopil tudi njegov mlajši brat Žiga, ki se je kljub temu, da je bil najmlajši v kategoriji, dvakrat uvrstil v finale na 200 mešano, kjer je bil šesti, ter na 50 prosto sedmi.

Pri dekletih je z osvojenim 7. mestom v finalu zadovoljila ambicije Klara Volaj, odlično pa so plavala tudi ostala dekleta z najmlajšo Tiataro Zupančič, ki je še enkrat dokazala, da bo letos ena od najboljših mladih plavalk v državi.

Napredek so pokazala tudi ostala dekleta: Nika Todorovič, Nina Kos, Kaja Imperl, Karmen Kovač, Karin Stražar, ki so popravljale svoje os. rekorde in dokazale, da so popravile osnovno hitrost, ki je potrebna za dober nastop tudi v daljših disciplinah.

Pri fantih pa se z dobrimi rezultati lahko pohvalijo Nejc Kos, ki je v hudi konkurenci članov osvojil 9. mesto na 200 mešano, ter na 200 prosto in 100 mešano močno popravljal os. rekorde.

Presenetil je Jaka Jeršin, ki z odlično realizacijo in zavzetostjo na treningih močno popravlja osebne rekorde in dohiteva konkurenco, ki je bila še v lanski sezoni zanj nedosegljiva.

Torej, plavalci se pogumno spopadajo z recesijo v smislu samih pogojev treniranja in z optimizmom zrejo v prihodnost, ko bodo mlajši na preizkusu že v soboto na Miklavževem mitingu v Ljubljani.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top