Trboveljčani na 30. mini maratonu v Kopru

Plavalni klub iz Kopra je 6. Septembra organiziral že 30. Mini plavalni maraton, ki je potekal od mestnega kopališča v Kopru do Žusterne, v dolžini 1,1 km. Maraton je bil namenjen vsem, ki so želeli preizkusiti svoje sposobnosti, ne glede na starost in spol.

Tudi letos se je prireditve udeležilo, vremenu navkljub, zavidljivo število 150 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, med katerimi je najstarejši udeleženec štel 70 let,najmlajši pa je bil letnik 2009, torejstar komaj 5 let in je preplaval razdaljo, seveda v spremstvu staršev. Tekmovanja, ki je namenjeno zaključku stare ali pa tudi začetku nove sezone, se je udeležilo tudi pet plavalcev plavalnega kluba Lafarge cement Trbovlje. Nina in Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler, ter Urška Zupanc.

Odlično uvrstitev, prvo mesto v absolutni konkurenci je dosegel Nejc Kos, ki je prvi preplaval zaliv med Koprom in Žusterno, ter si priboril lepo denarno nagrado. V absolutni konkurenci se je tudi Tilen Šintleruvrstil na visoko četrto mesto, ter tretje v kategoriji kadetov. Pri dečkih je zmago slavil Žiga Šintler in potrdil uspeh Trboveljčanov.

V ženski konkurenci pa sta Nina Kos in Urška Zupanc osvojili solidno peto in šesto mesto v njuni konkurenci.

Že v petek pa je Plavalni klub Koper za obalne šolarje in predšolske otroke organiziral vodne delavnice.Pogram se je odvijal v okviru projekta Plavalne zveze Slovenije „Slovenija plava“, ki ga je sofinancirala Fundacija za šport.

Dobri dosežki pomenijo seveda lepo vzpodbudo za naporno delo, ki čaka plavalce v prihodnjih mesecih.

Mini maraton Koper

Mini maraton Koper 2

Mini Maraton 4

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top