Trboveljčani na 19. Velikonočnem plavalnem mitingu

V soboto se je številčna zasedba našega kluba udeležila tradicionalnega, 19. Velikonočnega mitinga v Celju. Namen ali smoter tega tekmovanja je bil predvsem pregled opravljenega dela v minulem obdobju in razvijanje skupinske pripadnosti v klubu, v tekmovalnem smislu pa kontrola stanja treniranosti in pogled na konkurente. 220 plavalcev iz 18. slovenskih klubov se je merilo za odličja, med katerimi je bila tudi 13 članska ekipa »rutinerjev « iz plavalnega kluba Lafarge Cement.

Klubske barve so zastopali Nejc Kos ,Tilen in Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Andraž Kovačič pri fantih , ter pri dekletih Karmen Kovač , Klara Volaj , Nina Kos, Kaja Imperl, Daša Krajnc, Nika Todorovič , Urška Zupanc in Tiatara Zupančič.

Plavalci so bili razvrščeni v tri kategorije in sicer kadeti-nje in starejši , dečki/deklice in mlajši dečki/mlajše deklice. V mlajši kategoriji je za odlične uvrstitve poskrbel Žiga Šintler, ki je v štirih nastopih kar 4 x zmagal. Konkurente je premagal v obeh 50 in 100 metrskih disciplinah v prsnem in prostem slogu. Njegov uspeh sta odlično dopolnila v starejši kategoriji brat Tilen, ki je bil prvi na 100 mešano, 2 x drugi na 50 prosto in prsno, ter tretji na 100 prosto. Nejc Kos pa je stopil na najvišjo stopnico kar 3 x za 100 prsno, 100 prosto in 200 mešano. Do prvega priznanja v mlajšem letniku pa je prišel tudi Jaka Jeršin na 100 prsno.

Pri dekletih so se stopničk veselile Klara Volaj , ki je zmagala na 200 mešano, ter bila 2 x druga na 100 prsno in 100 delfin. Kaja Imperl, zlata na 100 hrbtno, ter tretja na 100 prosto. Daša Krajnc, srebrna na 100 prsno in dvakrat tretja na 100 prosto in mešano. Do odličja sta priplavali tudi Karmen Kovač in Urška Zupanc. Karmen je bila tretja na 100 delfin, Urška pa na 200 mešano. Odličje se je izmuznilo s četrtim mestom tudi Tiitari, a je bila 3 x dobitnica priznanj v mlajši kategoriji in dokazala svoj potencial za prihodnost.

Po prikazanem so v klubu s plavalci izredno zadovoljni in z optimizmom zrejo v prihodnost, ko se bodo udeležili prvomajskih priprav v standardni bazi v Moravskih toplicah. Upati je le še na čim hitrejše odprtje letnega bazena, da dokažejo, da kljub težavam ostajajo klub s talenti in perspektivo.kaja, tilen, nejc

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top