Trboveljčani izpolnili visoka pričakovanja na ekipnem državnem prvenstvu

V nedeljo, 1. junija, je v športni dvorani Savinjskih Hopsov na Polzeli potekalo Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil s petimi ekipami in velikimi pričakovanji.

Ekipo mlajših dečkov v katah so sestavljali Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Medved, pri starejših dečkih so nastopili Blaž Cestnik, Domen Zidar in Patrik Kušter, ekipo kadetinj so predstavljale Kristina Masleša, Monika Jager in Patricija Kočnar. Kadetsko moško ekipo v katah so predstavljali Luka Grivec, Stefan Joksimovič in Tadej Kolander v športnih borbah pa Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Tadej Kolander. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.

Prvi so na ring stopili mlajši dečki, ki so v uvodnem krogu doživeli hladen tuš s porazom 2:3. Nasprotna ekipa se je zasluženo uvrstila v finale, kar je Trboveljčanom omogočilo repasaž. Z nekaj sreče so izkoristili to priložnost in se zavihteli na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Starejši dečki so v uvodnih krogih nastopili zelo samozavestno in se brez težav uvrstili v finale, kjer pa so ob lastni napaki morali priznati premoč tekmecem, vendar so bili na koncu zadovoljni z naslovom državnega podprvaka. Ekipa kadetinj je pričakovala nastop v finalu vendar več kot do tretjega mesta tokrat ni šlo. Ponovno pa so se odlično odrezali kadeti tako v katah, kot športnih borbah. Ekipa v katah, ki je v petek nastopila na Osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, se je po neprepričljivem uvodnem nastopu zbrala in na koncu osvojila prvo mesto in s tem naslov državnega prvaka. Lanski državni prvaki iz trboveljskih vrst so se zaradi poškodbe enega izmed tekmovalcev morali nastopu na tem prvenstvu odpovedati, zato nas veseli, da je druga ekipa uspela naslov obdržati v Trbovljah. Ekipa v športnih borbah se je tokrat še posebej izkazala, saj so zaradi poškodbe med praktičnim prikazom kate izgubili enega izmed najboljših tekmovalcev. Kljub temu so strnili vrste in od prve do zadnje borbe nastopili odločno in samozavestno ter se na koncu zasluženo veselili zlatega odličja. Omeniti velja še nastop Luke Grivca za ekipo starejših dečkov iz Karate kluba Žalec, ki je v tej starostni kategoriji osvojila naslov državnega prvaka, Luka pa je s tremi zmagami in enim neodločenim izidom prispeval levji delež.

Trenerja Edin in Miha sta bila zelo zadovoljna z izpolnitvijo visokih ciljev na tem državnem prvenstvu, tekmovalni rezultati pa kažejo da smo ubrali pravo pot, ki smo si jo začrtali v začetku šolskega leta. V prihodnjih dneh čaka člane Karate kluba Trbovlje še kar nekaj dela, saj bodo v višjih skupinah opravljali izpite za barvaste pasove, nastopili na Zaključku šolskega leta, najboljši kadeti in mladinci pa bodo letošnjo sezono podaljšali do začetka julija, saj bodo nastopili še na WKF Svetovnem pokalu v hrvaškem Umagu.

 

REZULTATI

KATE EKIPNO:
Ml. dečki:
3. mesto: Marko in Uroš MARKULJEVIČ, Tilen MEDVED
St. dečki:
2. mesto: Blaž CESTNIK, Domen ZIDAR, Patrik KUŠTER
Kadetinje:
3. mesto: Kristina MASLEŠA, Monika JAGER, Patricija KOČNAR
Kadeti:
1. mesto: Luka GRIVEC, Stefan JOKSIMOVIČ, Tadej KOLANDER

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Kadeti:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ in Tadej KOLANDER

karate maj 2014 (3)

karate maj 2014 (2)

karate maj 2014 (1)

karate maj 2014 (5)

karate maj 2014 (4)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top