Trboveljčani do treh medalj na močnem turnirju v Čačku

Pretekli vikend smo se že trinajsto leto zapovrstjo odpravili v Čačak, kje smo se udeležili 47. Mednarodnega karate turnirja »Zlatni pojas Čačka«. Glede na kvaliteto tekmovanja v preteklih letih in napovedi organizatorja smo vedeli, da bomo nastopili na enem izmed najštevilčnejših in najkvalitetnejših turnirjev v tem delu Evrope. Zaradi velikega števila tekmovalcev je turnir razdeljen na dva vikenda, in sicer prvi za otroke ter drugi za kadete, mladince, mlajše člane in člane. Mi smo se udeležili turnirja v drugem vikendu, torej za starejše kategorije, kjer je nastopilo več kot 1000 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav. Barve kluba so zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Kenan in Alen Isakovič, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Bogdan Simerl. V sklopu reprezentance sta v Čačku nastopila Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

 

Za medalje so tokrat poskrbeli trije najstarejši fantje. Pri mlajših članih je do 84 kilogramov Stefan Joksimovič osvojil bronasto medaljo ter Ajdin Mujkanovič srebrno nad 84 kilogramov. Za edino člansko slovensko medaljo med fanti je zaslužen Blaž Hribovšek v kategoriji do 60 kilogramov. Ostalim Trboveljčanom se ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Nekateri so imeli težave s poškodbami in nekontroliranimi udarci nasprotnikov, drugi pa niso prikazali ravno najboljše dnevne forme, kar bo pa potrebno v nadaljevanju tekmovalne sezone popraviti.

 

V sklopu otroške reprezentance bodo Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič naslednji vikend nastopili na Balkanskem prvenstvu za otroke v Beogradu. Vodja slovenske reprezentance na prvenstvu bo naš glavni trener Miha Kovačič.

 

 

REZULTATI:

 

ŠPORTNE BORBE:

Mlajši člani do 84 kg:

  1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Mlajši člani nad 84 kg:

  1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

Člani do 60 kg:

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

 

Jernej Simerl

Tajnik kluba

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top