Trboveljčani do medalj na turnirjih v Žalcu in Virovitici

 

V soboto, 4. marca, so se člani Karate kluba Trbovlje udeležili dveh turnirjev. V Žalcu, na 15. »Pokalu Žalca 2017«, kjer je nastopilo več kot 300 tekmovalcev iz treh držav in v hrvaški Virovitici, na 15. Mednarodnem karate turnirju »Virovitica open 2017«. Tekmovanja se je udeležilo 700 tekmovalcev iz 8 držav.

 

V Žalcu so nastopile Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek in Laura Božjak. Vodila jih je trenerka Katja Simerl. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič. V posameznih nastopih ni nobeni uspelo doseči vidnejšega rezultata. V katah ekipno, pa so Eva, Klara in Simona uspele osvojiti srebrno medaljo. V Virovitici so nastopili Tilen Grivec, Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Rok Lopan in Maks Šmidohfer. V katah posamezno je nastopil Tilen, ki je zabeležil po eno zmago in poraz. Ekipo v katah so sestavljali Denis, Marko in Uroš, ter se z zmago v polfinalu uvrstili v finale, kjer so pa morali priznati premoč nasprotni ekipi ter tako osvojili srebrno medaljo. Več uspeha je bilo v športnih borbah. Denis je po treh zmagah, kjer nasprotniki niso dosegli niti ene točke, nato finale končal z rezultatom 0:0, tako, da je sodniška odločitev v prid nasprotnika odločila finale in prinesla srebrno medaljo Denisu. V finale se je uspelo uvrstiti tudi Urošu, ki je prav tako končal tekmovanje z osvojeno srebrno medaljo. Tudi tretjemu Trboveljčanu v športnih borbah je uspelo osvojiti medaljo, saj je Marko po porazu v prvem krogu nato v repasažu dosegel dve zmagi in končal na tretjem mestu.

 

Naslednji vikend bo v Laškem pod okriljem Karate zveze Slovenije potekal mednarodni karate turnir »Thermana Slovenia Open 2017«, del spektakla bo tudi trboveljski klub z udeležbo tako po tekmovalni kot organizacijski plati. Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v spomladanskem začetnem tečaju, ob ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 ure v naših novi prostorih na Trgu revolucije 17.

 

REZULTATI:

 “KARATE POKAL ŽALEC 2017”; Žalec, 4.3.2017

 KATE EKIPNO:

Mlajše kadetinje:
2. mesto: TRBOVLJE (Eva KOLANDER, Klara LESAR in Simona ČEŠAREK)

 MT “VIROVITICA OPEN 2017”; Virovitica (Hrvaška), 4.3.2017

 

KATE EKIPNO:

Mlajši kadeti:
2. mesto: TRBOVLJE (Denis ŠEHIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ)

ŠPORTNE BORBE:

Dečki do 34 kg:
2. mesto: Denis ŠEHIČ

Mlajši kadeti do 48 kg:
3. mesto: Marko MARKULJEVIČ

Mlajši kadeti do 52 kg:
2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

  

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top