Trboveljčani čez vikend v Mariboru in Beogradu

V soboto, 8. oktobra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 6. Mednarodni karate turnir „Maribor open“. Na turnirju je nastopilo 295 tekmovalk in tekmovalcev iz 5 držav.

Iz Karate kluba Trbovlje so tokrat svoje znanje preizkusili: Cristina Korpar Žveglič, Zoja Vrtovšek, Anamari Vran, Laura Božjak, Tilen Gašparič in Matija Trošt Čebela. Vodila sta jih trenerja Tea in Rok Lopan. Zoja, Anamari in Laura so nastopile v katah posamezno in ekipno. V ekipni konkurenci so osvojile bronasto medaljo. Posamezno se je na zmagovalni oder uspelo uvrstiti Lauri, ki je med sedemnajstimi tekmovalkami v kategoriji mlajših kadetinj osvojila bronasto medaljo. Cristina, Tilen in Matija so nastopili v športnih borbah, kjer pa nobenemu ni uspelo doseči vidnejši rezultat.

V soboto in nedeljo je v Beogradu v Srbiji potekal mednarodni karate turnir »Trofej Beograda«, ki se ga je udeležilo več kot 1.100 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Tekmovanja sta se udeležila Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek, ki sta zastopala Karate zvezo Slovenije. Vodil ju je trener Bogdan Simerl. Smolo je tokrat imel Stefan, saj je pri zanesljivem vodstvu v prvem krogu zadal nasprotniku premočan udarec in tako končal tekmovanje z diskvalifikacijo. Blaž se iz Beograda vrača z zlato medaljo v športnih borbah mlajših članov do 60 kilogramov.

V nedeljo čaka Trboveljčane nastop na 2. Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v Novem Mestu.

REZULTATI:

1. MT »MARIBOR OPEN«:

KATE POSAMEZNO:
Ml. kadetinje:
3. mesto: Laura BOŽJAK
KATE EKIPNO:
Ml. kadetinje:
1. mesto: Anamari VRAN, Laura BOŽJAK in Zoja VRTOVŠEK
2. MT »TROFEJ BEOGRADA«:

ŠPORTNE BORBE:
Mlajši člani do 60 kg:
1. mesto – Blaž HRIBOVŠEK
Jernej Simerl
Tajnik kluba

unnamed-1 unnamed-2 unnamed-4 unnamed-5

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top