Trboveljčani čez vikend na dveh tekmah, reprezentančnih pripravah in olimpijskem festivalu

V soboto, 24. septembra, je Karate klub Shotokan Velenje organiziral 3. Pokal občine Velenje na katerem je nastopilo 136 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 slovenskih klubov. Iz Trbovelj so na tekmi nastopili Žana Dolenc Čučnik, Paris Kočevar, Lara Salkič in Matija Trošt Čebela. Vodil jih je trener Edin Salkič. Vsi štirje mladi trboveljski karateisti so se šele v preteklem šolskem letu prvič srečali s tekmovanji v športnih borbah. Kljub temu se je kar trem uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Srebrno medaljo sta osvojila Žana Dolenc Čučnik in Matija Trošt Čebela. Za zlato medaljo je poskrbela Lara Salkič v kategoriji mlajših kadetinj do 47 kilogramov.

Od petka do nedelje je v Hamburgu v Nemčiji potekala svetovna liga v karateju za članice in člane, ki se imenuje „Karate1 Premier League“. Tekom koledarskega leta se zvrsti 10 tekmovanj, ki ob koncu leta prinesejo skupne zmagovalce svetovne lige. V Hamburgu je nastopilo rekordnih 1164 tekmovalk in tekmovalcev iz 72 držav sveta, tudi trinajst članov slovenske reprezentance, med njimi je bil tudi član našega kluba Blaž Hribovšek. Blaž je tekmoval v kategoriji do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 81 članov. V prvem krogu se je pomeril z izkušenim Nizozemcem Berensom, ki se lahko pohvali s kopico medalj iz največjih tekmovanj in izgubil z rezultatom 0:2. Od Slovencev je najboljši rezultat dosegel Juš Markač, ki je osvojil 5. mesto med 111 nastopajočimi v kategoriji do 84 kilogramov.

Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju s panožnimi športnimi zvezami v petek in soboto na Kongresnem trgu v Ljubljani izvedel drugi “Olimpijski festival”. Letos je bila k sodelovanju povabljena tudi Karate zvezo Slovenije in med predstavniki so bili tudi člani našega kluba, in sicer Urša in Barbara Haberl, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in trener Miha Kovačič. Prvi dan je bil namenjen športnemu dnevu za vrtce in osnovne šole, drugi dan pa družinam. Otrokom je bilo omogočeno, da se pomerijo s svojimi športnimi idoli. Športno dogajanje je spremljal pester spremljevalni program. Skupaj so pričarali številne nasmejane otroške obraze in pravo športno razpoloženje.

Reprezentančni kandidati trboveljskega kluba so se v soboto in nedeljo udeležili priprav kadetske, mladinske in U21 reprezentance, ki so potekale v Kranju.
REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Deklice nad 40 kg:
2. mesto: Žana DOLENC ČUČNIK
Mlajše kadetinje do 47 kg:
1. mesto: Lara SALKIČ
Mlajši kadeti nad 50 kg:
2 mesto: Matija TROŠT ČEBELA

 

unnamed-1 unnamed-3

Avtor prispevka:

Jernej Simerl
Tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top