Trboveljčana državna prvaka v karateju!

V nedeljo, 8. decembra, je v Žalcu potekalo Državno prvenstvo v karateju do 21 let v organizaciji Karate zveze Slovenije in domačega Karate kluba Nestor. Nastopilo je 324 tekmovalcev iz 43 slovenskih klubov.

Za Karate klub Trbovlje je nastopilo 13 tekmovalk in tekmovalcev, in sicer: Laura Božjak, Patricija Kočnar, Monika Jager, Denis Šehič, Matic Košak, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Grivec, Tadej Kolander, Edin Dautovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Blaž Hribovšek. Tekmovalce so vodili trenerji Kristijan Ostojič, Edin Salkič, Rok Lopan in glavni trener v klubu, Miha Kovačič. Žiga Rozina je na tekmi opravljal funkcijo sodnika.

Trboveljčani so z osvojenimi 6 medaljami izpolnili svoj cilj glede števila medalj, nekoliko manj pa so bili zadovoljni z žlahtnostjo le teh. Državna prvaka sta postala Tadej Kolander v kategoriji športnih borb starejših dečkov nad 55 kilogramov in Blaž Hribovšek v kategoriji mladincev do 55 kilogramov. Bronasti medalji v športnih borbah sta osvojila še Domen Zidar med starejšimi dečki do 40 kilogramov in Luka Ferlin v kategoriji kadetov do 57 kilogramov. V katah posamezno je Tadej Kolander osvojil srebrno medaljo med starejšimi dečki ter Denis Šehič med malčki bronasto medaljo, kar je njegova prva medalja na uradnih državnih tekmah. Vsi tekmovalci so prikazali najboljše boje, ki so jih trenutno sposobni, tako da so trenerji po opravljeni prvi analizi v piceriji Dimnik nastop ocenili kot uspešen.

Karate Zveza Slovenije je v Žalcu izkoristila priložnost ter podelila priznanja najboljšim posameznikom in ekipam za »Pokal Slovenije 2013«. Med starejšimi dečki je skupni zmagovalec tako v katah kot v športnih borbah postal Tadej Kolander. Kadeti v sestavi Adis Bašič, Luka Ferlin in Luka Perc so postali skupni zmagovalci v katah ekipno, Karate klub Trbovlje pa je v skupnem seštevku osvojil 5. mesto med 46 klubi, ki so nastopali na tekmovanjih.

Za Trboveljčane še ne bo počitka, saj jih v soboto čaka organizacija že 41. Mednarodnega karate turnirja »Trbovlje 2013« na katerem se tudi tokrat pričakuje okrog 450 tekmovalcev iz več kot 10 držav.

Rezultati:

KATE POSAMEZNO:

St. dečki

2.mesto: Tadej KOLANDER

Malčki

3.mesto: Denis ŠEHIČ

ŠPORTNE BORBE:

St. dečki  nad 55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Kadeti do 57 kg:

3. mesto: Luka FERLIN

St. dečki  do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

Mladinci do 55 kg:

1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

karate 10.12 (1)

karate 10.12 (5)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top