Trboveljčan v Braziliji ubranil naslov svetovnega prvaka

V okviru Mednarodne karate zveze – IKU, ki so jo ustanovili iz strani prizanih ljudi, s priznano karate zgodovino, je lansko leto, v mesecu juniju potekalo v Portorožu 1. Svetovno prvenstvo za člane in veterane.

Trboveljčan David Krajnc je osvojil naslov veteranskega svetovnega prvaka v kategoriji od 35 do 40 let. Glede na to, da je to tekmovanje potekalo v Sloveniji, je Slovenska ekipa nastopila zelo številčna. Takrat so se dogovorili, da bodo tudi na prizorišče 2. Svetovnega prvenstva v daljnjo Brazilijo potovali kot večja ekipa.

2. Svetovno prvenstvo za člane in veterane je potekalo od 13. do 18. maja v Iguassu Falls v Braziliji. Precejšnji stroški potovanja in nastopanja so ekipo močno razredčili do te mere, da so se tekmovanja udeležili samo štirje slovenski tekmovalci in trener, Mariborčan Ljubo Javoršek. David je bil že od vsega začetka trdno odločen, da bo šel v Brazilijo branit naslov svetovnega prvaka. Že kmalu v jeseni je začel z napornimi pripravami. V okviru priprav je proti koncu leta 2013 opravil tudi izpit za mojstra karateja, stopnje 3. DAN. Poleg treniranja je bilo potrebno zbrati tudi finančna sredstva, kar je Davidu tudi uspelo in je zelo hvaležen vsem, ki so mu omogočili ta nastop.

V soboto, ko je stopil na borišče je bil ponovno odločen, da se ne bo predal vse do konca. Vse svoje nasprotnike je premagal in se uvrstil v nedeljski finale, ki se je začel malo pred 16-to uro po našem času. Pred samim finalom je na svoj Facebook napisal, da se slovenska himna boljše posluša kot brazilska. Finalna borba je sicer bila težka, vendar jo je David na koncu odločil v svojo korist z rezultatom 3:2. David si je vzel samo toliko časa, da se je javil svoji družini in vsem prijateljem, ki ga sledijo preko facebooka, potem pa se je posvetil nadaljnjim pripravam, saj nastopa tudi v ekipnih bojih.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top